Το FBI ξεσκονίζει τη μεγάλη απόδραση από τον «Βράχο»

Το FBI ξεσκονίζει τη μεγάλη απόδραση από τον «Βράχο» 25.01.2018Ειδήσεις

Η υπόθεση Αλκατράζ άνοιξε ξανά το 2013 λόγω της επιστολής του δραπέτη Aνγκλιν

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Επέζησαν οι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης απόδρασης όλων των εποχών; Την απάντηση αναμένεται να δώσει το FBI, που πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το 2013 ξανάνοιξε τον φάκελο της απόδρασης από το Αλκατράζ, όταν στο αστυνομικό τμήμα του Ρίτσμοντ στο Σαν Φρανσίσκο έφτασε μια χειρόγραφη

επιστολή, με φερόμενο αποστολέα τον Τζον Aγκλιν, ο οποίος το 1962 δραπέτευσε από τον «Βράχο» με τον αδελφό του Κλάρενς και τον Φρανκ Μόρις.

Ο Aνγκλιν, σε ηλικία 83 (;) ετών, ανέφερε ότι έπασχε από καρκίνο και ζητούσε να έλθει σε συμφωνία με τις Αρχές. Δήλωνε ότι θα παραδινόταν, αν οι Αρχές συμφωνούσαν να μείνει στη φυλακή μόνο για έναν χρόνο και να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Στην ίδια επιστολή ο Aνγκλιν ανέφερε ότι ο εγκέφαλος της θρυλικής απόδρασης Φρανκ Μόρις πέθανε το 2005, ενώ ο αδελφός του το 2011. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εξέτασαν τότε την επιστολή για DNA και αποτυπώματα, ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν αυθεντική, αλλά δεν κατέληξαν σε ασφαλή συμπεράσματα. Αν η επιστολή και όσα ανέφερε ήταν αληθινά, πέντε χρόνια αργότερα, ο Aνγκλιν πιθανότατα να έχει πεθάνει.

Μαζί με την επιστολή «πεθαίνει» και η επίσημη εκδοχή των Αρχών ότι οι διαβόητοι δραπέτες, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας, σκάβοντας τούνελ με μεταλλικά κουτάλια, πνίγηκαν στον ωκεανό!

Ασύλληπτοι

Αντιθέτως, αποδεικνύει ότι κατάφεραν να ζήσουν ασύλληπτοι για σχεδόν μισόν αιώνα και επιβεβαιώνει μάλιστα τη θεωρία ενός αστυνομικού που μέχρι τον θάνατό του κράτησε ανοιχτό τον φάκελο της απόδρασης, προσπαθώντας να εντοπίσει τους δραπέτες. Σύμφωνα με αυτόν, η μητέρα των ληστών Ανγκλιν λάμβανε κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη ημερομηνία μία ανθοδέσμη από άγνωστο αποστολέα...

Keywords
Τυχαία Θέματα