Το ΚΙΝ.ΑΛ. πέθανε... Ζήτω το (παλιό) ΠΑΣΟΚ!

Το ΚΙΝ.ΑΛ. πέθανε... Ζήτω το (παλιό) ΠΑΣΟΚ!23.01.2019Παρασκήνιο

Η Φώφη Γεννηματά προσπαθεί να εξαφανίσει ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜ.ΑΡ.

Ν ευρική κρίση επικρατεί στο ΚΙΝ.ΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά, μετά τη διαφωνία Θεοχαρόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαγραφή του, αλλά και με το πολιτικό περιβάλλον να μοιάζει με κινούμενη άμμο, είναι έντονα προβληματισμένη μήπως υπάρξει βουλευτής ή βουλευτές που «αποστατήσουν» μέχρι την ώρα της ψήφιση της συμφωνίας αύριο στη Βουλή.

Αυτός είναι ο λόγος που έσπευσε να στείλει

αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός της (σ.σ.: το οποίο επί της ουσίας έχει διαλυθεί), σημειώνοντας «εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω νταραβέρια» και ξεκαθαρίζοντας ότι στα νέα όργανα που θα εκλεγούν μετά το έκτακτο συνέδριο δεν θα ισχύσουν οι ποσοστώσεις τις οποίες είχαν εξασφαλίσει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και η ΔΗΜ.ΑΡ. του Θανάση Θεοχαρόπουλου, δείχνοντας πως επιστρέφει στο... ΠΑΣΟΚ. Ειδικά πάντως όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, η κυρία Γεννηματά κρατά στάση αναμονής και δεν θέλει να οξύνει τα πνεύματα μετά τη στήριξη του κ. Παπανδρέου στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας «ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα».

Η κόντρα πάντως με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο καλά κρατεί, με την Εύα Καϊλή να επιμένει καλώντας τον να επιστρέψει την έδρα ως «διορισμένος». Ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά πως δεν δίνει την έδρα, ενώ στο πλευρό του Θ. Θεοχαρόπουλου είναι και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. Με κατά πλειοψηφία απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. (11 υπέρ, 5 κατά) η ΔΗΜ.ΑΡ. αποχωρεί από το ΚΙΝ.ΑΛ., ωστόσο στον δρόμο της εξόδου του Θανάση Θεοχαρόπουλου δεν ακολουθούν όλα τα στελέχη, με ορισμένα εκ των οποίων να παραμένουν στο ΚΙΝ.ΑΛ. Και μέσα σε όλα αυτά, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, της στενής «ομάδας» της Φώφης Γεννηματά, μάλλον βλέπει... φαντάσματα, δηλώνοντας πως υπήρξε συνεννόηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη διάλυση του ΚΙΝ.ΑΛ. «Σήμερα δεν υπάρχει Ποτάμι, η ΔΗΜ.ΑΡ. πήρε μια απόφαση 50-50, ο στόχος που είχαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δούρειοι ίπποι του να μας διαλύσουν δεν πέτυχε. Το Ποτάμι ήταν δούρειος ίππος της κυβέρνησης για να διαλύσει τη δημοκρατική παράταξη.

Το Ποτάμι έφυγε από το ΚΙΝ.ΑΛ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπήρξε συνεννόηση του Αλ. Τσίπρα με τον Στ. Θεοδωράκη» είπε. Την ίδια στιγμή ακόμη ένα στέλεχος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας με επιστολή του την ηγεσία του κόμματος για τις επιλογές της. Πρόκειται για τον Λάμπρο Ρώσση, γραμματέα Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα