Τους πόνεσε ο Καραμανλής και προσπαθούν να τον μειώσουν

Τους πόνεσε ο Καραμανλής και προσπαθούν να τον μειώσουν03.07.2019ΝΔ

Οι περίεργες αποκαλύψεις εγγράφων για το Σκοπιανό και η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να τις κάνει προεκλογική «σημαία» του!

H παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως «πόνεσε» πολύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις «λοιπές προοδευτικές δυνάμεις», που με κάθε τρόπο προσπαθούν

να... κοντύνουν πολιτικά τον πρώην πρωθυπουργό. Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Open, στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματός του και ακολούθως τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται -ως εκ... θαύματος- τις τελευταίες μέρες σε έναν απίστευτο πόλεμο κατά του κ. Καραμανλή, με φόντο και το μεγάλο κόστος που είχε το κυβερνών κόμμα από την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Χθες δημοσιεύτηκαν από την «Εφημερίδα των Συντακτών» άλλες έξι επιστολές που φέρεται ότι στάλθηκαν στις 7, 8 και 9 Απριλίου του 2005 από τον τότε πρωθυπουργό στον καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας να γίνει δεκτή η διπλή ονομασία «Makedonija-Skopje» και σκέτο «Makedonija».

Ο Μολυβιάτης
Πανομοιότυπες επιστολές, κατά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης προς τον Ολι Ρεν, επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τη διεύρυνση, τον Ζαν Ασελμπορν, υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που είχε τότε την προεδρία της Ε.Ε., και τον Χαβιέ Σολάνα, ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

Τη σκυτάλη από το δημοσίευμα πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για «μεγάλη υποκρισία και εθνικά ψεύδη» της Ν.Δ., καθώς και «εθνική συκοφαντία και σκευωρία» που έστησε εναντίον της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «εκεί όπου θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αποφάσισαν να διχάσουν το λαό για να κερδίσουν λίγες ψήφους», ενώ επισύναψε και βίντεο από ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναφέρεται στο ζήτημα και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει «συγγνώμη» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας από τον ελληνικό λαό.

«Διγλωσσία»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και μια σειρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει για τη διγλωσσία της Ν.Δ. στο Μακεδονικό», η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι «η Ν.Δ. επισήμως δεν έχει πει τίποτα ακόμη για τις επιστολές Καραμανλή», ενώ ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Φαίνεται ότι από τη Ν.Δ. έστελναν μια επιστολή κάθε εβδομάδα υπέρ της διπλής ονομασίας «Μακεδονία - Σκόπια». Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας και ο Χατζηδάκης δεν θεωρούν κακή τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά τα έκαναν όλα για πολιτικούς λόγους και για να πάρουν ψήφους».

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε, ανάμεσα στους άλλους, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. «Η σφραγίδα του Καραμανλή στο Σκοπιανό μπήκε στο Βουκουρέστι. Στο Βουκουρέστι απετράπη η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι ακριβώς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο όνομα και σε όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εκεί η Ελλάδα τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, μπροστά σε όλες τις άλλες χώρες. Η επιστολή που θυμήθηκαν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύο ή τρία χρόνια πριν από το Βουκουρέστι. Τώρα, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θολώσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μήνυμα για το βέτο του 2008 από τις Σέρρες

Ισχυρό μήνυμα προς όλους όσοι λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση επιδίωξαν να αμφισβητήσουν την υπερήφανη και πατριωτική στάση του στο Βουκουρέστι έστειλε ο Κώστας Καραμανλής από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, παρευρισκόμενος στην προεκλογική εκδήλωση του ξαδέλφου του, βουλευτή Σερρών Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, όπου παρουσιάστηκε και το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου «Ωρα Ελλάδας Βουκουρέστι...» (εκδόσεις Εναστρον).

Τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχθηκαν θερμά οι περίπου 2.000 Μακεδόνες, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του γεωπολιτικού αναλυτή, εκδότη και αρθρογράφου της «δημοκρατίας» Σάββα Καλεντερίδη, του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης και πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη και, φυσικά, του «οικοδεσπότη» υποψήφιου βουλευτή Σερρών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που την περίοδο εκείνη, ως υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, συμμετείχε στα γεγονότα, αναλύοντας το βιβλίο έδωσε αποστομωτική απάντηση στους προβοκάτορες και προπαγανδιστές που υποτάσσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας στη μικροκομματική σκοπιμότητα. «Αν αξιωθείς και φτάσεις στην κορυφή, τότε οφείλεις να αποβάλεις την πολιτική ανασφάλεια, τον μικροκομματισμό και τα ανθρώπινα πάθη και να συνομιλήσεις με τον Θεό, τον λαό και την Ιστορία... Εκεί έφτασε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι και πέτυχε».

Εκεί, είπε ο κ. Στυλιανίδης, «η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή πέτυχε να μετατρέψει μια χαμένη διεθνώς υπόθεση σε στέρεη βάση για μια μελλοντική εθνική διαπραγμάτευση που καθιστούσε την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος ομόφωνη προϋπόθεση για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Δυστυχώς αυτό το πολύτιμο διαπραγματευτικό κεφάλαιο που συγκέντρωσε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι το σπατάλησε με ελαφρότητα η σημερινή κυβέρνηση στις Πρέσπες.

Αυτή ήταν και η ισχυρή απάντηση του Κ. Καραμανλή σε όλους αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν μιλάει, επειδή δεν μπορούν να ακούσουν ή, πολύ περισσότερο, να καταλάβουν τη βοή της Ιστορίας που φωνάζει: “Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική”».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό για όσα έχει προσφέρει στη Ν.Δ., στην Ελλάδα και τη Μακεδονία και τον χαρακτήρισε «έναν άνθρωπο που ηγήθηκε της χώρας και της παράταξής μας, και την οδήγησε σε μεγάλες νίκες. Κράτησε σταθερά το τιμόνι της χώρας σε δύσκολους καιρούς κι έβαλε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα τ’ άλλα. Και είχε εγκαίρως πει στις Ελληνίδες και στους Ελληνες την απόλυτη αλήθεια». Και πρόσθεσε: «Πρόεδρε, αν τότε σε είχαμε ακούσει, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά».

Διαβάστε επίσης: Η άγνωστη επιστολή προς τους ηγέτες του ΝΑΤΟ πριν από το Βουκουρέστι

Keywords
Τυχαία Θέματα