«Τσουβαλιάζουν» όλα τα ανοιχτά θέματα της Παιδείας λόγω εκλογών

«Τσουβαλιάζουν» όλα τα ανοιχτά θέματα της Παιδείας λόγω εκλογών26.02.2019Παιδεία

Εν όψει εκλογών «τσουβαλιάζουν» νομοθετικά όλες τις εκκρεμότητες στο υπουργείο Παιδείας

Χωρίς πλάνο, μέθοδο και προγραμματισμό το υπουργείο επιχειρεί να κλείσει τις εκκρεμότητες στην αναδιοργάνωση του λυκείου και των ανώτατων ιδρυμάτων με «πακετάρισμα» των συγχωνεύσεων πανεπιστημίων και ΤΕΙ

και του θρυλούμενου αλλά καθυστερημένου χρονικά νομοσχεδίου για το νέο εξεταστικό σύστημα.

Το σύστημα που θα αντικαταστήσει τις πανελλαδικές έχει προαναγγελθεί πλειστάκις επί υπουργίας Γαβρόγλου με τυμπανοκρουσίες. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε ένα προσχέδιο θυμίζοντας «δέσμες» με εξέταση σε τέσσερα μαθήματα. Ωστόσο, και πάλι ήταν ένα γενικό σκαρίφημα και όχι σχέδιο νόμου. Από τότε έχουν περάσει έξι μήνες και ο Σεπτέμβριος του 2019, όταν και προγραμματίζεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να ισχύσουν οι αλλαγές, είναι πολύ κοντά.

Πάντως, και χθες ο Κώστας Γαβρόγλου απέφυγε να δώσει σαφή ημερομηνία ανακοίνωσης των αλλαγών στο εξεταστικό και είπε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις χωρίς να αλλάζει η ουσία. Υπεραμύνθηκε της μεγάλης χρονικής καθυστέρησης των ανακοινώσεων, υποστηρίζοντας πως πρώτα έπρεπε να ανακοινωθεί η ύλη, στη συνέχεια ο τρόπος εξέτασης και οι οδηγίες και αμέσως μετά το σύστημα εισαγωγής.

Οπως είπε χθες ο Κώστας Γαβρόγλου στο ραδιόφωνο 247, το νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τις αλλαγές στο λύκειο θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο και θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο για τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια.

Για τα Λατινικά

Ο υπουργός Παιδείας, μετά τον σάλο εντός και εκτός Ελλάδας που προκλήθηκε από την απόφαση να καταργηθεί η διδασκαλία των Λατινικών στη γ΄ λυκείου, υποχώρησε και ανακοίνωσε ότι τα Λατινικά θα ενταχθούν ως κατ' επιλογή μάθημα στην τελευταία τάξη του λυκείου. Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου, τα Λατινικά, οι Ξένες Γλώσσες και το Σχέδιο θα είναι τα τρία κατ' επιλογήν μαθήματα της γ΄ λυκείου που θα εξετάζονται για το απολυτήριο, όχι όμως για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης, δεν απέκλεισε ενδεχόμενες τροποποιήσεις στην ύλη που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα