Τουρκία: Τώρα και σε κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Σε συζητήσεις με την Τουρκία είναι το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων (RDIF) όπως ενημέρωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αγκυρα Αλεξέι Γερκόβ, μιλώντας στο Sputnik.
Στα τέλη Ιανουαρίου, το RDIF –που προωθεί την πώληση του εμβολίου σε διεθνείς αγορές– υπέγραψε μία συμφωνία με κορυφαία τουρκική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Τουρκία και έκτοτε είχε αρχίσει η μεταφορά του της απαραίτητης τεχνολογίας.
Η Τουρκία μπορεί, κατά πληροφορίες, να παράξει

εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V ετησίως.


«Το RDIF έχει συγκεκριμένες συμφωνίες τους Τούρκους συνεργάτες. Αλλά, χρειάζεται κατανόηση πως κάθε χώρα –και η Τουρκία δεν είναι εξαίρεση– έχει τη δική της νομοθεσία που διέπει τη διαδικασία επίσημης καταχώρισης και χρήσης φαρμάκων, ιδίως εκείνων που παρασκευάζονται στο εξωτερικό. Είναι επίσης σημαντικό διότι εξετάζεται η δυνατότητα από κοινού παραγωγής του εμβολίου Sputnik V με την Τουρκία. Ετσι, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» σημείωσε ο πρέσβης.
Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 91,6% κατά της COVID-19. Οι κλινικές δοκιμές δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε αρετές χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Σερβία, η Αργεντινή, η Βολιβία, το Μεξικό, η Νικαράγουα, η Αλγερία, η Παλαιστίνη…

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα