Aπογοητευμένοι οι γονείς για το «καλάθι του μαθητή»

15:01 31/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα ηχήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και ήδη γονείς και μαθητές επιδίδονται στο κυνήγι των προσφορών για τις αγορές της σχολικής λίστας που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, με τους γονείς να νιώθουν απογοήτευση με το «καλάθι του μαθητή».

Το «καλάθι του μαθητή» έχει ήδη κάνει πρεμιέρα από τις 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ σε αυτό εντάσσονται:

Σχολικές

τσάντες, Κασετίνες, Τετράδια / μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα) ,Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, Χρωματιστοί μαρκαδόροι / ξυλομπογιές, Στυλό, Γόμες,Ξύστρες, Διαβήτες, Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων).

Όμως οι γονείς που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν φαίνεται να είδαν θεαματικές προσφορές και συμφέρουσες τιμές στα είδη του «καλαθιού του μαθητή» καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής «Ψύλλοι στα άχυρα το σχολικό καλάθι για εμάς τους γονείς».

Όπως τονίζουν «Αλήθεια τι διαφορά θα έχει το «καλάθι» της κυβέρνησης, αυτή τη φορά του «μαθητή», σε σχέση με τα υπόλοιπα καλάθια και pass, που στην ουσία αυτό που έκαναν ήταν να «νομιμοποιήσουν» τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές!

Εξάλλου εμείς οι γονείς σε κάθε περίπτωση ήμασταν αναγκασμένοι να αναζητούμε τις προσφορές που ήδη υπήρχαν.»

Σε δεύτερο επίπεδο οι γονείς ψέγουν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι παρά την κατά τα άλλα δημόσια δωρεάν παιδεία πληρώνουν διαρκώς από την τσέπη τους παροχές για να μπορέσουν οι μαθητές να ανταποκριθούν στο αναφαίρετο δικαίωμα της εκπαίδευσης.

Όπως καταγγέλλουν «Βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια, την εκμάθηση ξένων γλωσσών, τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, την λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, παράλληλη στήριξη, την μεταφορά προς το σχολείο όταν δεν υπάρχει η σχολική μεταφορά, την επαφή τους με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στο πλαίσιο της γύμνιας των κρατικών δωρεάν υποδομών…

Πληρώνουμε από την τσέπη μας ακόμη και τις σχολικές δράσεις και τις εκδρομές, που πραγματοποιούνται στο ωράριο λειτουργίας του Σχολείου.

Σήμερα οι οικογένειες δυσκολεύονται πάρα πολύ να ανταπεξέλθουν σε όλα αυτά, και αυτό έχει σοβαρές συνέπειες και στην ψυχολογία των παιδιών, ειδικά όταν βλέπουν γύρω τους έναν τεράστιο πλούτο που τα ίδια και οι οικογένειες τους δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν.»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα