Titan: Τα τελευταία μηνύματα που στάλθηκαν από το πλήρωμα του υποβρύχιου

19:03 16/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα μια κρίσιμη ακρόαση για την καταστροφή του υποβρυχίου «Titan», στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την κατάρρευση του σκάφους. Το πειραματικό υποβρύχιο, το οποίο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της αποστολής του προς τα ερείπια του Τιτανικού, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των πέντε επιβατών του, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της OceanGate, Stockton Rush, τον Ιούνιο του 2023.

Στην ακρόαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βόρειο

Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, δέκα πρώην υπάλληλοι της OceanGate αναμένεται να καταθέσουν, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπήρξε εγκληματική δραστηριότητα που συνέβαλε στην τραγωδία.

Τα τελευταία μηνύματα

Στην ακροαματική διαδικασία προβλήθηκε μια οπτική αναπαράσταση του ταξιδιού του υποβρυχίου Titan, αποκαλύπτοντας τις τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν από το πλήρωμά του πριν από την καταστροφή: «όλα καλά εδώ».

Το πλήρωμα, που επικοινωνούσε με το προσωπικό του πλοίου υποστήριξης Polar Prince μέσω γραπτών μηνυμάτων, είχε ανταλλάξει πληροφορίες σχετικά με το βάθος και το βάρος του υποβρυχίου.

Η επαφή χάθηκε μετά από αυτές τις ανταλλαγές, με το Polar Prince να στέλνει επανειλημμένα μηνύματα για να διαπιστώσει αν το Titan μπορούσε ακόμα να δει το πλοίο στην οθόνη του. Η τελευταία απάντηση του υποβρυχίου, καθώς συνέχιζε την κατάβαση, ήταν η φράση «όλα καλά εδώ».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Titan,