Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τις χώρες που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες»

17:17 16/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τις χώρες που πλήττονται από την κακοκαιρία «Μπόρις», τονίζοντας την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή δράση απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Σε δήλωσή του, υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει ενωμένα και αποφασιστικά για να προσαρμοστεί στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αναδεικνύοντας την κλιματική

αλλαγή ως ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Μολδαβία, που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Χρειαζόμαστε μια ενωμένη και αποφασιστική ευρωπαϊκή απάντηση για να προσαρμοστούμε στις κλιμακούμενες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».

Greece stands in solidarity with Romania, Poland, Czechia, Austria, and Moldova, affected by severe flooding. Our condolences go out to the families of the victims. We need a united and decisive European response to adapt to the escalating challenges of the climate crisis.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 16, 2024

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, με περισσότερα θύματα να καταγράφονται στην Τσεχία, την Πολωνία και την Αυστρία.

Στην Τσεχία, ένα άτομο πνίγηκε σε ρέμα κοντά στην πόλη Μπρούνταλ στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ επτά άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Η Ελλάδα,mitsotakis, i ellada