«Αγριεύει» η κατάσταση στη Μέση Ανατολή – Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε το Ισραήλ

08:23 20/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερα από 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών, τα οποία αποτελούνταν από περίπου 1.000 σωλήνες με βλήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε επικείμενη επίθεση της Χεζμπολάχ, αναφέρουν τα διεθνή Μέσα.

«Οι IDF θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Happening now: intensive airstrikes on Hezbollah terror targets in Lebanon.

pic.twitter.com/AIOVPkHSc5

Israel War Room (@IsraelWarRoom) September 19, 2024

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε τουλάχιστον 52 πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας το βράδυ της Πέμπτης και ότι ο Λίβανος εξαπέλυσε επίσης πλήγματα σε στρατιωτικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ.

Οι βομβαρδισμοί έρχονται λίγες ώρες μετά την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος προειδοποίησε το Ισραήλ πως «ξεπεράστηκαν όλες οι κόκκινες γραμμές», λέγοντας πως οι εκρήξεις στις συσκευές ήταν «κήρυξη πολέμου».

Το Ισραήλ θα υποστεί «τρομερή τιμωρία» και «δίκαιη ανταπόδοση» εκεί που «το περιμένει» και εκεί που «δεν το περιμένει», απείλησε ο Χασάν Νασράλα.

Πιέσεις ΗΠΑ σε Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ έχουν εγγράψει από το 1997 τη Χεζμπολάχ στη μαύρη λίστα των «τρομοκρατικών» οργανώσεων, της επιβάλλουν οικονομικές και τραπεζικές κυρώσεις. Από το 2013, η Ευρωπαϊκή Ενωση χαρακτηρίζει επίσης τον ένοπλο βραχίονα του λιβανικού κινήματος «τρομοκρατική» οργάνωση.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε όλα τα μέρη να αποφύγουν κλιμάκωση της σύρραξης (…), έναν πόλεμο που ξέρουμε ότι θα πλήξει τα συμφέροντα όλων των πλευρών», είπε ο κ. Μίλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγριεύει, Μέση Ανατολή – Δεκάδες, Ισραήλ,agrievei, mesi anatoli – dekades, israil