Ο Δένδιας ανακοίνωσε την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belharra – Δείτε την καθέλκυση του «Νέαρχου»

17:06 19/9/2024 - Πηγή: Dimosio

H καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ Belh@rra με το όνομα της «Νέαρχος» πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Στην καθέλκυση το παρών δίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Τον υπουργό συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός

Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας:

Στη σχετική ανάρτηση, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Άφιξη στην Αεροπορική Βάση της Lann-Bihoué στη Γαλλία, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή από τις γαλλικές αρχές, πριν από τη μετάβαση στα Ναυπηγεία της Naval Group στη Lorient, για την τελετή καθέλκυσης της νέας Φρεγάτας FDI ΗΝ ‘Νέαρχος’».

Άφιξη στην Αεροπορική Βάση της Lann-Bihoué στη Γαλλία, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή από τις γαλλικές αρχές, πριν από τη μετάβαση στα Ναυπηγεία της @navalgroup στη Lorient, για την τελετή καθέλκυσης της νέας Φρεγάτας FDI ΗΝ «Νέαρχος». #Belharra pic.twitter.com/jKz7zyWJhX

Nikos Dendias (@NikosDendias) September 19, 2024

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Keywords
Τυχαία Θέματα