Αλ. Εξάρχου: Η συνεισφορά της Attica Bank στην ελληνική οικονομία

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat – ΑΚΤΩΡ καθώς και partner της Thrivest Holdings, μίλησε σήμερα στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αναφερόμενος στη συνεισφορά της νέας Attica Bank στην ελληνική οικονομία, την πορεία της οικονομίας

και την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Ο κ. Εξάρχου υπογράμμισε ότι η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας είναι προφανής, καθώς η ανάκαμψη της έχει ολοκληρωθεί και έχει επιτευχθεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία χαρακτήρισε ως σημαντικό βήμα προόδου.

Παρά τα θετικά βήματα, σημείωσε πως απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στην πραγματική οικονομία, τονίζοντας ότι οι ξένοι επενδυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί.

Παρόλο που δείχνουν ενδιαφέρον για συζητήσεις σχετικά με επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν είναι ακόμη το ίδιο πρόθυμοι να δεσμεύσουν κεφάλαια στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Εξάρχου παρατήρησε ότι ορθώς η κυβέρνηση έχει ανοίξει το θέμα της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου στη χώρα, η οποία μπορεί δημιουργήσει προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας στο μέλλον, εφόσον η παραγωγική της μηχανή στραφεί προς διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Επιπλέον, ως partner της Thrivest, τοποθετήθηκε και για το θέμα της νέας Attica Bank, επισημαίνοντας ότι παρεμβάσεις του κράτους, όπως η συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών στη δημιουργία του «Ηρακλή 3» και τη συγκρότηση του 5ου τραπεζικού πυλώνα, μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Μάλιστα, ο κ. Εξάρχου επισήμανε ότι στην περίπτωση της νέας Attica Bank η εκδήλωση ξένου επενδυτικού ενδιαφέροντος του προκάλεσε θετική έκπληξη.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Thrivest, η νέα Attica Bank θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας λύσεις σε αξιόχρεες επιχειρήσεις που έως σήμερα αντιμετώπιζαν εμπόδια στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Και επισήμανε ότι η νέα τράπεζα διαθέτει εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που θα της επιτρέψουν να είναι φιλική προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, στις οποίες άλλωστε στοχεύει στρατηγικά, και να χρηματοδοτεί όσες είναι σε θέση να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Και κατέληξε, σημειώνοντας ότι, δεν πρόκειται να δημιουργηθούν εκ νέου τα λάθη του παρελθόντος, με τα πολύ ψηλά Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPE), τα οποία στην πραγματικότητα μπορούν να καταργήσουν την ίδια την ύπαρξη μίας τράπεζας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα