Αναμένεται ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώνονται Σταμάτα, Γραμματικό, Ροδόπολη & Αμυγδαλέζα

20:58 11/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Βαρνάβα, με το πύρινο μέτωπο να παραμένει ανεξέλεγκτο έχοντας «σπάσει» στα δύο. Το ένα μέτωπο κινείται προς το Μικροχώρι και το άλλο προς τη λίμνη Μαραθώνα, εκκενώνονται Σταμάτα, Γραμματικό, Ροδόπολη & Αμυγδαλέζα

Στο σημείο οι άνεμοι είναι πάνω από 7 μποφόρ και αλλάζουν συνεχώς φορά με αποτέλεσμα να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 26 εναέριων μέσων που επιχειρούν. Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι παρά πολύ ισχυροί και

κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριν από λίγο εστάλησαν ακόμη δύο μηνύματα από το 112, για εντολή εκκένωσης της περιοχής του Γραμματικού, με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς τον Μαραθώνα.

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε τις περιοχές της Ροδόπολης και Αμυγδαλέζας Σταμάτας, με τις Αρχές να ζητούν την εκκένωση και απομάκρυνση των κατοίκων με κατεύθυνση προς Κηφισιά.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής. Για τη δική τους ασφάλεια και με δεδομένο ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται ταχύτατα, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» είπε ο εκπρόσωπος τη πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης.

Νωρίτερα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν πέντε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από τη φωτιά στον Βαρνάβα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα