Αποθέωση για τον Τραμπ στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών – Συγκίνησε τους υποστηρικτές του

09:05 16/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών παρευρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Δευτέρας, μετά την επίσημη ανακήρυξή του ως υποψήφιου του κόμματος για την προεδρία νωρίτερα την ίδια ημέρα. Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του, τον γερουσιαστή από το Οχάιο Τζ.Ντ Βανς, ο Τραμπ εμφανίστηκε με επίδεσμο στο αυτί, λόγω του τραυματισμού από πυροβολισμό. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βανς έγινε αμέσως μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ που τον ενημέρωσε για

την απόφασή του.

Η ξαφνική παρουσία του Τραμπ στο Μιλγουόκι είχε τον επιθυμητό αντίκτυπο στο κοινό, ενισχύοντας την υποστήριξη των οπαδών του και δημιουργώντας έναν συναισθηματικό δεσμό με τους ψηφοφόρους του. Η Έριν Λούκας, 35 ετών, δήλωσε ότι αισθάνθηκε “πολύ περήφανη που είναι Αμερικανίδα και Ρεπουμπλικανή” όταν είδε τον Τραμπ να εμφανίζεται στο συνέδριο. “Καθήλωσε όλο το κοινό με την παρουσία του,” είπε.

Με την επιλογή του Τζ.Ντ Βανς, ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του στη διάρκεια του Συνεδρίου επιβεβαίωσε τη στήριξή του στη λαϊκιστική δεξιά. «Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής Τζ.Ντ Βανς της Μεγάλης Πολιτείας του Οχάιο», έγραψε ο Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, ο Βανς έχει μετατραπεί σε ένθερμο υποστηρικτή του κινήματος “Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά” (Maga), υποστηρίζοντας σχεδόν όλες τις πολιτικές του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020. Σε μια συνέντευξή του το 2021, πρότεινε στον Τραμπ να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αν επανεκλεγεί.

Όταν έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, ο Βανς αντέδρασε άμεσα. “Η κεντρική θέση της εκστρατείας του Μπάιντεν είναι ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ένας αυταρχικός φασίστας που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία,” έγραψε ο Βανς στο X. “Αυτή η ρητορική οδήγησε κατευθείαν στην απόπειρα δολοφονίας του.” “Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη, διότι προφανώς έγιναν λάθη,” δήλωσε στο Fox News. “Η Μυστική Υπηρεσία αντέδρασε γρήγορα. Αυτό που με ανησυχεί είναι γιατί υπήρχε ένας ένοπλος μόλις 150 μέτρα μακριά από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών;”

Όταν έγινε η απόπειρα δολοφονίας το Σάββατο στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, ο Βανς ανέφερε ότι έπαιζε μίνι γκολφ με τα παιδιά του . Έξω από την αίθουσα του συνεδρίου στο Μιλγουόκι, τα νέα διαδόθηκαν αργά τη Δευτέρα ότι ο Τραμπ είχε επιλέξει τον Βανς. Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών από το Δημοκρατικό κόμμα, Τζέιμι Χάρισον, έγραψε ότι “το εισιτήριο Τραμπ-Βανς θα υπονόμευε τη δημοκρατία μας, τις ελευθερίες μας και το μέλλον μας.”

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότεερς ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα