ΑΣΕΠ: Μεγάλος διαγωνισμός με 162 μόνιμες προσλήψεις

10:42 19/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Σε επεξεργασία βρίσκεται η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 162 θέσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το ΑΣΕΠ έχει ήδη αποστείλει το κείμενο της προκήρυξης στο ΕΑΠ και αναμένει την έγκριση για την κατανομή των θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα.

Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και μόλις ληφθεί το τελικό «οκ», το ΑΣΕΠ

θα προχωρήσει στον διαγωνισμό για το Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και να καθοριστούν οι ημερομηνίες αιτήσεων.

Οι προσλήψεις στο ΕΑΠ θα γίνουν βάσει του κλασικού συστήματος μοριοδότησης του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι 162 προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). 

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα περιέχει τις θέσεις που εγκρίθηκαν για το ΕΑΠ στα σχετικά Υπουργικά Συμβούλια για τα έτη 2022 και 2023.

Οι ειδικότητες

Στο Υπουργικό Συμβούλιου του περασμένου Σεπτεμβρίου εγκρίθηκαν συνολικά 251 προσλήψεις αποκλειστικά για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 

Το ΑΣΕΠ ωστόσο θα εκδώσει διαγωνισμό με μικρότερο αριθμό θέσεων, καθώς πρέπει να συμπεριλάβει και θέσεις Ατόμων με Αναπηρία ή άλλες ειδικές – ευάλωτες ομάδες που απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση στις προκηρύξεις του δημοσίου.

Οι 251 προσλήψεις που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Σεπτέμβριο για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι οι εξής:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων – 13 θέσειςΠΕ Διοικητικού – 100 θέσειςΠΕ Ιατρών – 1 θέσηΠΕ Μηχανικών – 15 θέσειςΠΕ Οικονομικού – 5 θέσειςΠΕ Πληροφορικής – 13 θέσειςΠΕ Ψυχολόγων – 4 θέσεις ΠΕ Μαθηματικών – 10 θέσειςΠΕ Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων – 3 θέσειςΠΕ Νομικής – Πολιτικών Επιστημών – 4 θέσειςΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών – 15 θέσεις 

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

ΤΕ Διοικητικού – 23 θέσειςΤΕ Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων – 4 θέσειςΤΕ Πληροφορικής – 5 θέσεις

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕ Γενικών Καθηκόντων – 10 θέσειςΔΕ Διοικητικού – 16 θέσειςΔΕ Τεχνικών – 5 θέσεις

Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

ΥΕ Γενικών Καθηκόντων – 5 θέσεις

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΣΕΠ, Μεγάλος, 162,asep, megalos, 162