Χάος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: “Καμία αναβολή συνεδρίου, όποιος διαφωνεί να αποχωρήσει και να πάει σε άλλο κόμμα”

08:38 24/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Χθες, κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψε ένταση μεταξύ των μελών λόγω της απόφασης να πραγματοποιηθεί το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος την ίδια ημέρα με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Επτά μέλη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση διαφωνώντας με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν κάποιοι εξέφρασαν ανησυχία

για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο της συγχρονισμένης ημερομηνίας στην εκλογική διαδικασία τους και την επικοινωνιακή τους στρατηγική. Αντίθετα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι η ημερομηνία δεν αλλάζει και πρότεινε σε όσους διαφωνούν να εξετάσουν την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στην ανησυχία της για την επιτυχία του προσυνεδριακού διαλόγου και το ενδεχόμενο των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν λόγω της χρονικής σύγκρουσης με την ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Η Όλγα Γεροβασίλη, ενοχλημένη από τον τόνο του Κασσελάκη, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συζήτηση, ενώ η Ζωή Καρκούλια του απάντησε ότι δεν είναι υπάλληλοί του για να τους μιλάει με αυτόν τον τρόπο.

Ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση, ζητώντας από τον Κασσελάκη να ανακαλέσει τα λόγια του. Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να του παρουσιαστούν οι καταστατικές αλλαγές που προτίθεται να κάνει ο Κασσελάκης για να μην υπάρξουν εκπλήξεις.

Τελικά, από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου και Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλοντας τον τρόπο χειρισμού του θέματος από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα