Εξώδικο στην Περιφέρεια Αττικής για την κακομεταχείριση των αλόγων

14:33 15/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Η εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια των παλαιών ορνιθοτροφείων στην περιοχή Ραψανάς, κοντά στον Υμηττό, έστειλε εξώδικο προς την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κορωπίου, με κοινοποίηση και προς τους εθελοντές της ομάδας “Help Horses at Ymittos“. Η εταιρεία έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Αττικής

να αναλάβει την ευθύνη και τις δαπάνες για την απομάκρυνση των άλογων από το ακίνητό της και να τα μεταφέρει σε κατάλληλους χώρους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας ζώων.

Οι εθελοντές της ομάδας “Help Horses at Ymittos” έχουν αναλάβει τη φροντίδα περίπου 100 εγκαταλελειμμένων και υποσιτισμένων αλόγων εδώ και ένα χρόνο, μετά από απόφαση να προστατεύσουν τα ζώα αυτά που ζουν στα κτίρια των ορνιθοτροφείων. Παρά τις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες, δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των αλόγων σε ασφαλείς χώρους.

Η κατάσταση των εγκαταστάσεων είναι επικίνδυνη, με τα άλογα να εκτίθενται σε σκουριασμένες κατασκευές και ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, τα νερά μέσα σε δεξαμενές βράζουν από τον ήλιο, χωρίς ρεύμα, χωρίς περίφραξη. Οι εθελοντές εκφράζουν την ανησυχία τους για την καλή μεταχείριση των ζώων και ελπίζουν ότι οι εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν ώστε να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη φροντίδα τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα