Ευρωπαϊκός ΑΣΕΠ: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις για 242 διοικητικές θέσεις

13:10 15/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Η αυριανή ημερομηνία αποτελεί την τελευταία μέρα προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στον νέο γενικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO), γνωστό και ως “Ευρωπαϊκός ΑΣΕΠ”. Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων σε δύο σημαντικούς τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάσσοντας 242 νέα μέλη στη δημόσια διοίκηση. Οι δύο τομείς είναι η Δεδομένα και Στατιστική (AD 6) με 194 θέσεις και η Μακροοικονομική Στατιστική (AD 7) με 48 θέσεις.

Καθώς οι υποψήφιοι υποβάλλουν τις

αιτήσεις τους, πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο τομέων και αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατόν να αλλάξει αργότερα. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει δοκιμασίες κατανόησης, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και γραπτή δοκιμασία, οι οποίες θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως υπό επιτήρηση.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να αποδείξουν την άριστη γνώση τουλάχιστον μίας από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ (τουλάχιστον σε επίπεδο C1) και ικανοποιητική γνώση σε μια άλλη γλώσσα της ΕΕ (τουλάχιστον σε επίπεδο Β2), σύμφωνα με τον κανονισμό υπηρεσιακής κατάστασης.

Η υποβολή αιτήσεων πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της EPSO έως αύριο, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών. Επίσης, οι υποψήφιοι πρέπει να αναφορτώσουν τα σαρωμένα δικαιολογητικά τους έως την 1η Οκτωβρίου 2024.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκός ΑΣΕΠ, Κλείνουν, 242,evropaikos asep, kleinoun, 242