Γιατί δεν ήταν παρών ο Γιώργος Παπανδρέου στην κηδεία του Σημίτη

19:17 10/1/2025 - Πηγή: Dimosio

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε χθες στην τελετή λήξης της ετήσιας συνόδου συνεργασίας της πλατφόρμας TOJOY στη Νότια Κίνα, όπου πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Η ομιλία του, που είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες και απευθυνόταν σε περίπου

1.000 επιχειρηματίες από όλη την Κίνα, δεν μπορούσε να αναβληθεί. Σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν υπήρχε δυνατότητα να βρει έγκαιρα πτήση για να επιστρέψει στην Αθήνα και να παραστεί στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

«Η Σύνοδος έγινε σε μία πόλη που έφτανες σε τρεις ώρες αεροπορικώς από το Πεκίνο και η ακύρωση της ομιλίας δεν ήταν εφικτή, αν και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια» λέει συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, θέλοντας να απαντήσει στα σχόλια για την ηχηρή απουσία του από το τελευταίο αντίο στον Κώστα Σημίτη.

Η TOJOY, όπως επισημαίνεται, διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο που καλύπτει πάνω από 30 μεγάλες πόλεις στην Κίνα, προσφέροντας ισχυρή υποδομή για τη σύνδεση των επιχειρήσεων με διαφορετικές αγορές και πόρους.

Η πλατφόρμα έχει διευκολύνει χιλιάδες επιχειρηματικές συνεργασίες ετησίως, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά της στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Εκτός από την παρουσία της στην Κίνα, η TOJOY επεκτείνει δυναμικά τη διεθνή της δραστηριότητα, ιδρύοντας γραφεία σε κεντρικές διεθνείς αγορές για να ενισχύσει τις διασυνοριακές επιχειρηματικές συνεργασίες.

Αυτή η διεθνής επέκταση στοχεύει στο να συνδέσει τις κινεζικές επιχειρήσεις με παγκόσμιες ευκαιρίες και να εισάγει επιτυχημένα ξένα επιχειρηματικά μοντέλα στην Κίνα.

Συνολικά, η TOJOY λειτουργεί ως καθοριστική γέφυρα μεταξύ παραδοσιακών και καινοτόμων επιχειρήσεων, προάγοντας ένα συνεργατικό περιβάλλον στο οποίο οι πόροι μοιράζονται και οι επιχειρήσεις ενισχύονται για να επιτύχουν ταχεία ανάπτυξη και επιτυχία. Επιπλέον, μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στη διεθνή οικονομική σύνδεση της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Βλέπω τεράστιες δυνατότητες για συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που θα ορίζεται από την κοινή ευημερία και τη βιωσιμότητα» ανέφερε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα, όπως και η Κίνα, είναι μια χώρα με αρχαία ιστορία και πολιτισμό. Και με αυτήν έρχεται βαθιά σοφία. Ας μη θεωρηθεί αυτό ελάσσονος σημασίας, ειδικά σήμερα καθώς φτάνουμε σε νέα επίπεδα ανθρώπινης ικανότητας. Διαμορφώνουμε και αποκτούμε σχεδόν θεϊκές δυνάμεις που μπορούν να μας δώσουν την δυνατότητα να ζήσουμε περισσότερο, πιο υγιεινά, να χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη, να βρίσκουμε νέες πηγές βιώσιμης ενέργειας».

«Το πιο βαθύ ερώτημα, όντως η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι το πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις νέες μας δυνάμεις. Θα είναι απλώς για να ανταγωνιστούμε, να τροφοδοτήσουμε τις συγκρούσεις μας, ή θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις σοφά, για το κοινό καλό της ανθρωπότητας;

Και γι’ αυτό η σοφία των αρχαίων πολιτισμών μας, από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Κομφούκιο, μπορεί να διδάξει τον κόσμο, να αποτελεί πηγή μάθησης για το μεγάλα ερωτήματα στο πώς θα συμβιώνουμε, με ειρήνη και αρμονία» κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα