Η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για ένα κράτος δικαίου

11:22 1/8/2024 - Πηγή: Dimosio

Ένα σχεδόν έτος μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές που ο ελληνικός λαός τίμησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με την εμπιστοσύνη του, καθιστώντας την αδιαφιλονίκητη πρώτη πολιτική δύναμη, δίχως αντίπαλο, κι είμαστε εδώ, σε αυτό το σημείο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δίπλα στους πολίτες.

Συνεχίζουμε το έργο για το οποίο δεσμευθήκαμε ευθύς εξαρχής και εκπηγάζει από τις αρχές της παράταξής μας, ανάπτυξη και ορθή κοινωνική πολιτική σε όλες της τις εκφάνσεις. Ακούμε τον σφυγμό της κοινωνίας και

σε αυτόν ανταποκρινόμαστε, όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε. Μια παράταξη που σέβεται τόσο τις αξίες της όσο και τα σημεία των καιρών, δίχως να μένει «κολλημένη» σε στείρες ιδέες, αλλά «ανοικτή» στον πολίτη, ανθρωποκεντρική και με ουσία στις αποφάσεις και στην «πολιτική γραμμή» που ακολουθεί. Την εν λόγω γραμμή οριοθετεί άλλωστε η ίδια η κοινωνία.

Ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία η Ελλάδα θεωρείτο οπισθοδρομική και έχει κατακριθεί πλειστάκις, πλέον έχουν τεθεί επί τάπητος, παρά το όποιο πολιτικό κόστος και την όποια, ακόμη και εκ των έσω, σκληρή κριτική. Παρά το κόστος δηλαδή, συζητούμε δύσκολα θέματα, όπως πρέπει να πράττουμε, ενεργώντας με τον τρόπο αυτόν στη βάση αρχών και πλαισίων δημόσιου διαλόγου και δημόσιας συζήτησης των έτερων ανεπτυγμένων χωρών της Ε.Ε..

Στα ζητήματα υψηλής πολιτικής, ήτοι την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια, η Ελλάδα έχει να επιδείξει μόνον βήματα προς τα εμπρός. Πέραν αυτών, στη φαρέτρα μας συγκαταλέγεται και η διεθνή αναγνώριση για τη δημοσιονομική σταθερότητα που έχει επιτευχθεί με τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, σε συνδυασμό πάντα και με την οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, απότοκο της στρατηγικής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλωστε, τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τον πολίτη είναι οι μισθοί, που είναι διαρκώς αυξανόμενοι, η απόδοση των συντάξεων στην ώρα τους, η ανεργία, που τείνει μειούμενη, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που βελτιώνεται συνεχώς, η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια με ενίσχυση των Σωμάτων της Αστυνομίας και του Στρατού. Και φυσικά, η πάταξη της γραφειοκρατίας, με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών που στο παρελθόν ταλαιπωρούσαν τους Έλληνες αλλά και η πάταξη της ακρίβειας που δυστυχώς εξακολουθεί, με ευθύνη κυρίως των Πολυεθνικών, να μας απασχολεί ως φαινόμενο που ταλανίζει την καθημερινότητα μας.

Ο πολίτης ξέρει ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία δύναται να κυβερνήσει με σοβαρότητα και σταθερότητα τη χώρα. Και αυτή την επιλογή οφείλουμε και οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες να τη σεβόμαστε και να την τιμάμε, σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες απόψεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέας Δημοκρατίας,neas dimokratias