Ηλίας Κασιδιάρης: Κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έχει καταθέσει νέα αίτηση αποφυλάκισης. Παράλληλα, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επικαλούμενος παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς του.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του κατηγορούμενου, Βάσω Πανταζή, αναμένεται σύντομα η έκδοση του βουλεύματος για τη δεύτερη αίτηση

αποφυλάκισης που έχει υποβάλει, υποστηρίζοντας ότι έχει εκτίσει την ποινή του. Την ίδια στιγμή, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Η προηγούμενη αίτηση Κασιδιάρη

Στην τελευταία αίτηση αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη, έχει ήδη κατατεθεί εισαγγελική πρόταση, η οποία είναι αρνητική. Η εισαγγελέας αιτιολογεί την απόρριψη, επισημαίνοντας ότι η δευτεροβάθμια δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί σύντομα. Παράλληλα, όπως ανέφερε η συνήγορος, έχει κατατεθεί προσφυγή και στο Δικαστήριο του Στρασβούργου για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, το οποίο θα αποφασίσει για το ζήτημα σε εύθετο χρόνο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλίας Κασιδιάρης, Κατέθεσε,ilias kasidiaris, katethese