Κομισιόν: Θετική αξιολόγηση εκταμίευσης 1 δισ. ευρώ από το ταμείο Ανάκαμψης

16:32 4/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Το αίτημα για την πληρωμή του τμήματος των επιχορηγήσεων είχε υποβληθεί αρχές Ιουνίου και εντάσσεται στην επίτευξη 20 οροσήμων και στόχων του ελληνικού σχεδίου. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται έργα όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, τα προγράμματα δασικής προστασίας Anti-nero Ι και ΙΙ, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο των Δήμων και Περιφερειών, η αναβάθμιση της ασφάλειας στα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και μεταρρυθμίσεις

όπως η Κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, μαζί με την αναβάθμιση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποστείλει τη θετική της αξιολόγηση στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή (Economic and Financial Committee), η οποία με τη σειρά της θα ανακοινώσει τη γνωμοδότησή της, εντός τεσσάρων εβδομάδων, όπως ορίζει ο σχετικός Κανονισμός. Ακολουθεί η απόφαση σχετικά με την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, έως τώρα στο σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης υλοποιούνται 794 έργα και δέσμες έργων, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ. Από αυτούς τους πόρους, τα 7,8 δισ. αφορούν έργα για την πράσινη μετάβαση, 2,5 δισ. κατευθύνονται σε δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, 5,7 δισ. σχετίζονται με πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής συνοχής, ενώ 6,1 δισ. προορίζονται για την υποστήριξη ιδιωτικών επενδύσεων και τον οικονομικό μετασχηματισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα