Πρακτική άσκηση δικηγόρων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

09:15 30/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Δυνατότητα πρακτικής άσκησης για ασκούμενους δικηγόρους παρέχεται από τις Υπηρεσιακές Μονάδες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές γνώσεις, συνδράμοντας παράλληλα στο έργο των λειτουργών του ΝΣΚ. Πρόκειται για μια σημαντική εμπειρία για τους νέους νομικούς, που θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι ασκούμενοι δικηγόροι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους

καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στη Γραμματεία του ΝΣΚ, είτε μέσω email στη διεύθυνση nsk@nsk.gr, είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην οδό Ακαδημίας 68 και Χαριλάου Τρικούπη, στην Αθήνα. Μαζί με την αίτηση, πρέπει να υποβάλλονται και διάφορα απαραίτητα έγγραφα, όπως αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση πέρατος σπουδών, φωτοτυπία της αναλυτικής βαθμολογίας, σύντομο βιογραφικό σημείωμα, και φωτοτυπία της ταυτότητας ασκούμενου από τον αντίστοιχο Δικηγορικό Σύλλογο, εάν αυτή υπάρχει. Επιπλέον, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της πρώτης σελίδας τραπεζικού βιβλιαρίου ή εκτύπωσης e-banking για την αναγραφή του IBAN.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται με βάση τη σειρά υποβολής και σε συνάρτηση με τις ανάγκες του ΝΣΚ, καθώς και την ύπαρξη κενών θέσεων στις διάφορες υπηρεσιακές μονάδες του οργανισμού. Τα καθήκοντα των ασκούμενων δικηγόρων καθορίζονται στην απόφαση του Προέδρου του ΝΣΚ, με αριθμό 446/2021, ενώ στο τέλος της άσκησης, ο Πρόεδρος χορηγεί πιστοποιητικό άσκησης. Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα να δοθεί συστατική επιστολή από τον Προϊστάμενο ή Λειτουργό του ΝΣΚ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα