Στο έλεος της κακοκαιρίας Boris η κεντρική Ευρώπη – Πλημμύρες, καταστροφές και νεκροί (βίντεο)

08:45 16/9/2024 - Πηγή: Dimosio

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την κεντρική Ευρώπη, προκαλώντας ασύλληπτες καταστροφές. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρουμανία, ενώ νεκροί και αγνοούμενοι έχουν αναφερθεί στην Τσεχία και την Πολωνία.

Στην Κάτω Αυστρία ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση άντλησης υδάτων από υπόγειο. Το κρατίδιο έχει χαρακτηριστεί «περιοχή καταστροφής».

Česky Těšín ohrožuje Olše. Video reportérka Marta Pilařová. @iROZHLAScz @Radiozurnal1 pic.twitter.com/wstxAVzZrw

Silvie Mikulcova (@SMikulcova) September 15, 2024

Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις για να διασώσουν πολίτες που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους, ενώ σοβαρές διακοπές καταγράφηκαν στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες και το μετρό στη Βιέννη.

«Για πολλούς κατοίκους της περιοχής, είναι οι πιο δύσκολες ώρες της ζωής τους», δήλωσε η πρωθυπουργός της Κάτω Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτερ. Στην Αυστρία έχει βρέξει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες περισσότερο από ό,τι έχει βρέξει ποτέ ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία Geosphere.

Tormenta Boris azota amplias zonas de Europa Central

Las crecidas de los #ríos han obligado a las autoridades de Polonia a evacuar a más de 2.000 personas.

Expertos alertan de la amenaza de #desbordamientos, debido a las intensas lluvias, también en Eslovaquia y República… pic.twitter.com/kJE8wOCznU

— DW Español (@dw_espanol) September 15, 2024

Στην Βιέννη, η οποία συνορεύει με την Κάτω Αυστρία, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα της πόλης και απειλούνται με υπερχείλιση το κανάλι του Δούναβη και ο ποταμός Wien.

Παράλληλα, ποδηλατόδρομοι και εξωτερικοί χώροι εστιατορίων που βρίσκονται στην κοίτη των ποταμών έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι γραμμές 2,3,4 και 6 του μετρό να έχουν τεθεί σε περιορισμένη λειτουργία.

Στην Πολωνία ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών για εκκένωση περιοχών, κάνοντας λόγο για «δραματική κατάσταση» σε πολλά σημεία της χώρας.

Aktualnie tak wygląda Nysa Kłodzka, na stacji Bystrzyca Kłodzka. Stan aktualny wynosi 378 cm i jest przekroczony o 198 cm od stanu alarmowego.#powódź #pogoda #woda #deszcz

źródło: @Bystrzyca_Kl https://t.co/ckkiEBdpRC pic.twitter.com/UEEZO64fIy

— Skywarn Poland – Polscy Łowcy Burz (@SkywarnPoland) September 14, 2024

Ο σιδηρόδρομος έχει διακόψει την σύνδεση με την Τσεχία, ενώ έχουν ακυρωθεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ των δύο χωρών.

#BREAKING

There is a flood in the lower part of Poland, comparable to that of 1997. called the flood of the century. The city of Głuchołazy is mostly underwater. In many regions the situation is tragic.#powódź #głuchołazy #Flood #powodź2024 #PolandFloods pic.twitter.com/pO1X0znIbP

— Short Reports (@ShortReportOnX) September 15, 2024

Στην Τσεχία εξακολουθούν να αγνοούνται τέσσερα άτομα και χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία. Έχουν κινητοποιηθεί 100.000 πυροσβέστες λόγω των πλημμυρών και σχεδόν 50.000 νοικοκυριά έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ηλεκτροδότησης CEZ.

Στην Γερμανία, η Βαυαρία και η Σαξονία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο προβλημάτων, καθώς το κύμα κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά και αναμένεται από το βράδυ να φέρει ακόμη πιο έντονες βροχοπτώσεις στην Βαυαρία και στην Σαξονία, όπου η νεροποντή έχει αρχίσει από το πρωί.



Keywords
Τυχαία Θέματα