Θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν

11:09 24/7/2024 - Πηγή: Dimosio

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα της χώρας. Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου, δηλαδή από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, συγκεκριμένα στις 9 του μήνα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας

από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Η δυνατότητα αυτή παρέχει στους καταναλωτές επιπλέον ευκαιρίες για αγορές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Για να κάνουν τις καλύτερες δυνατές αγορές κατά την περίοδο των εκπτώσεων, οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, είναι απαραίτητο να αναγράφεται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση. Επιπλέον, είναι επιτρεπτή η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης. Εφόσον το ποσοστό της έκπτωσης υπερβαίνει το 60% για τα περισσότερα προϊόντα, η αναγραφή του ποσοστού γίνεται υποχρεωτική.

Επιπρόσθετα, το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να εμφανίζεται τόσο στις προθήκες των καταστημάτων όσο και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, πρέπει να αναγράφεται το εύρος των ποσοστών, π.χ. «από …. % έως …. %».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα