Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός σε απάτη τύπου «καρουζέλ» 35 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά απάτη τύπου «καρουζέλ», κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 35 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιώντας εικονικές συναλλαγές ΦΠΑ. Από τις ίδιες πηγές προκύπτει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ένας επιχειρηματίας, ένας πρώην πολιτικός και ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο επιχειρηματίας, σε συνεργασία με στενό του συγγενή, διαχειριζόταν

εταιρείες-φαντάσματα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και άλλες χώρες, πραγματοποιώντας εικονικές συναλλαγές.

Μάλιστα, φέρεται ότι είχε αποκτήσει δάνεια από την τράπεζα που διοικούσε ο άλλος εμπλεκόμενος, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Σε αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε τον τραπεζίτη στην νομιμοποίηση παράνομων κεφαλαίων ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ποτέ δεν δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» του.

Όσον αφορά την εμπλοκή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. από τη Βόρεια Ελλάδα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός φέρεται να παρείχε βοήθεια στον επιχειρηματία, επικυρώνοντας το γνήσιο της υπογραφής του σε πολλές περιπτώσεις, διευκολύνοντας συναλλαγές που άγγιζαν εκατομμύρια ευρώ. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε ότι οι εμπλεκόμενοι προκάλεσαν ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ μέσω εικονικών συναλλαγών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Επιχειρηματίας,thessaloniki, epicheirimatias