Τουρκία: 4 νεκροί και 14 τραυματίες από την επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας «εξουδετερώθηκαν», προσθέτοντας ότι υπάρχουν τρεις μάρτυρες και 14 τραυματίες.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τέσσερις.

Δεν είναι σαφές πόσοι ήταν οι δράστες της επίθεσης.

Νωρίτερα, σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο, ακολουθούμενη από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είχε χαρακτηρίσει την επίθεση «τρομοκρατική».

Η ελληνική κυβέρνηση: «Η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία και μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της επίθεσης.

The attack on the Turkish Aerospace Industries facilities in Ankara, like any terrorist attack, should be unequivocally condemned.
Indiscriminate violence has no place in a democracy. pic.twitter.com/sA0qjX4dYf

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) October 23, 2024

Με ανάρτηση του στο “Χ” το ΥΠΕΞ ανέφερε πως «η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, όπως κάθε τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα. Η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», κατέληξε.

Βίντεο από την έκρηξη

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, δυνάμεις ασφαλείας, ασθενοφόρα και πυροσβέστες κατέφθασαν άμεσα στο σημείο της επίθεσης, όπου οι υπάλληλοι της εταιρείας μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία.

Όπως αναφέρει το CNN Turk, η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά από την πύλη, ακολουθούμενη από συγκρούσεις μεταξύ των τρομοκρατών και των δυνάμεων ασφαλείας του βιομηχανικού πάρκου όπου βρίσκεται η εταιρεία.

#SONDAKIKA

#Ankara #Kahramankazan #TUSAŞ’ta patlama anı kameraya böyle yansıdı! pic.twitter.com/Dwz1BWpMVU

— Haber 7 (@Haber7) October 23, 2024

Ankara TUSAŞ'ta teröristler saldırdı. Çözüm süreci isteyenler, teröre taviz verenler bunun sebebidir. Teröristlerle müzakere etmeyeceğiz! pic.twitter.com/AjdS8HL1rw

— Başkan'ın Ruhu (@TCruhuB) October 23, 2024

Το CNN Turk αναφέρει ότι «οι τρομοκράτες έφτασαν στο σημείο με ταξί» και ότι, έπειτα από την έκρηξη, άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι εικόνες που ακολουθούν, οι οποίες έχουν τραβηχτεί από πολίτη στο σημείο, απεικονίζουν τους δράστες της επίθεσης:

Ρωσία: Ο Πούτιν καταδίκασε την επίθεση στην Άγκυρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα συλλυπητήριά του για την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ).

«Καταδικάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια, ανεξαρτήτως των κινήτρων της», είπε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS, στο Καζάν της Ρωσίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία,tourkia