Τραμπ: «Κάμαλα, απολύεσαι, φύγε από εδώ» – Μελάνια και Έλον Μασκ στο πλευρό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις – η Δημοκρατική αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου – κατέστρεψαν τη χώρα.

«Καταστρέψατε τη χώρα μας. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε άλλο. Κάμαλα, απολύεσαι! Φύγε από εδώ!», είπε ο Τραμπ επευφημούμενος από υποστηρικτές του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ

διοργάνωσε μια συγκέντρωση με χοντροκομμένες και ρατσιστικές προσβολές στην εκδήλωση όπου, όπως είχε προαναγγελθεί, θα εκφωνούσε το τελικό του μήνυμα λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από την ημέρα των εκλογών.

Οι ομιλητές χαρακτήρισαν το Πουέρτο Ρίκο «πλωτό νησί σκουπιδιών», αποκάλεσαν την αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις «διάβολο» και είπαν ότι η γυναίκα που διεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα και μαύρη γυναίκα πρόεδρος είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως ιερόδουλη.

«Δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά υπάρχει κυριολεκτικά ένα πλωτό νησί σκουπιδιών στη μέση του ωκεανού αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι λέγεται Πουέρτο Ρίκο», είπε ο Tony Hinchcliffe, ένας stand-up κωμικός του οποίου το σκηνικό περιλάμβανε επίσης άσεμνα και ρατσιστικά σχόλια για τους Λατίνους, τους Εβραίους και τους Μαύρους, όλοι βασικοί ψηφοφόροι στις εκλογές που απέχουν μόλις εννέα ημέρες.

Το αστείο του επικρίθηκε αμέσως από την προεκλογική εκστρατεία της Χάρις, καθώς ανταγωνίζεται με τον Τραμπ για να κερδίσει τις κοινότητες των Πορτορικανών στην Πενσυλβάνια και σε άλλες πολιτείες.

Αλλά και άλλοι ομιλητές έκαναν εμπρηστικά σχόλια. Ο παιδικός φίλος του Τραμπ, Ντέιβιντ Ρεμ αναφέρθηκε στην Χάρις ως «αντίχριστο» και «διάβολο». Ο επιχειρηματίας Γκραντ Καρντόνε είπε στο πλήθος ότι η Χάρις «και οι νταβατζήδες χειριστές της θα καταστρέψουν τη χώρα μας».

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ, ο οποίος μίλησε νωρίτερα και παρουσίασε τη Μελάνια Τραμπ, ήταν ένα σημαντικό «γρανάζι» της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος αποκάλεσε τον Musk «ιδιοφυΐα» και «ξεχωριστό».

Τη σκυτάλη πήρε η Μελάνια Τραμπ, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, η οποία εκφώνησε τον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο ο οποίος ξεκίνησε κάνοντας τις ίδιες ερωτήσεις που κάνει στην αρχή κάθε πρόσφατης συγκέντρωσης: «Είστε καλύτερα τώρα από ό,τι ήσασταν πριν από τέσσερα χρόνια;». Το πλήθος απάντησε με ένα ηχηρό «Όχι!».


Η ρητορική φόβου και η πρόωρη ψηφοφορία

Αυτή η ρητορική φόβου φαίνεται να αποδίδει, με την πρόωρη ψηφοφορία να σημειώνει ρεκόρ. Πάνω από 38 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει πριν από την Ημέρα των Εκλογών, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Στην Τζόρτζια, η προσέλευση ψηφοφόρων σημειώνει ρεκόρ καθημερινά από τότε που ξεκίνησε η πρόωρη ψηφοφορία στις 15 Οκτωβρίου, με ψηφοφόρους σε μικτές πολιτικά περιοχές, όπως η Μαριέττα και η Μαρικόπα, να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επόμενες εβδομάδες.

Η στενή εκλογική αναμέτρηση έχει αφήσει τους επαγγελματίες του πολιτικού χώρου αβέβαιους για το τι να περιμένουν. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στρατηγικοί αναλυτές εκφράζουν τόσο αυτοπεποίθηση όσο και αβεβαιότητα, καθώς εξετάζουν τους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Κάμαλα, – Μελάνια, Έλον Μασκ,trab, kamala, – melania, elon mask