DNV–DSME: Aναπτύσσουν σύστημα πρόωσης με υποβοήθηση ανέμου

Η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και η DNV υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MOU) για την καθιέρωση τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας. Η υποβοηθούμενη από τον άνεμο πρόωση θα αποτελέσει το επίκεντρο μιας μεγάλης προσπάθειας καινοτομίας των δύο εταιρειών, ως μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών της ναυτιλίας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Το μνημόνιο συμφωνίας

υπογράφηκε στο Gastech 2022 στο Μιλάνο από τον Dong-Kyu Choi, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, Επικεφαλής του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης της DSME, και τον Vidar Dolonen, Περιφερειακό Διευθυντή Κορέας & Ιαπωνίας της DNV Maritime. Και οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού συστήματα πρόωσης πλοίων με αιολική υποστήριξη.

Οι κύριες εργασίες περιλαμβάνουν το Πιστοποιητικό Σχεδιασμού Έγκρισης Τύπου (TADC) της DNV, την τεχνική υποστήριξη για το μελλοντικό σύστημα πανιών με ρότορα της DSME και μια κοινή μελέτη ενός συστήματος πρόωσης με υποβοήθηση ανέμου (WAPS) σε πλοία βαθέων υδάτων, όπως πλοία μεταφοράς LNG και VLCC.

Το σύστημα πανιών με ρότορα είναι μια από τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες επόμενης γενιάς που χρησιμοποιούν την αιολική ενέργεια για τη μείωση των καυσίμων των πλοίων και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τον Μάρτιο του 2021, το Rotor Sail System της DSME είχε λάβει την έγκριση επί της αρχής από την DNV.

Ο Dong-Kyu Choi επιβεβαίωσε: «Το σύστημα πανιών με ρότορα είναι μια δοκιμασμένη τεχνολογία. Η συνεργασία με την DNV θα επιταχύνει την υλοποίηση και την εμπορευματοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών WAPS».

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΣΗΣΆνεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα
DNV–DSME, Aναπτύσσουν,DNV–DSME, Anaptyssoun