DP World: Διπλασιάζει την ικανότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Μαύρη Θάλασσα

Δυναμικά στον ανταγωνισμό της Ανατολικής Μεσογείου επιδιώκει να μπει η DP World των ΗΑΕ, μέσω της θυγατρικής της στην Ρουμανία, κάνοντας επενδύσεις που έχουν στόχο τους τον υπερδιπλασιασμό του συνολικού όγκου των φορτίων που μπορεί να εξυπηρετήσει σήμερα το λιμάνι της Κωνστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα η DP World Romania επέκτεινε τις δραστηριότητές της προσθέτοντας σύγχρονους εξοπλισμούς ώστε να

μπορεί να διαχειριστεί έως και 80.000 οχήματα ανά έτος.

Επίσης ολοκλήρωσε φέτος ένα νέο κόμβο logistics στη δυτική Ρουμανία, που συνδέει τη βιομηχανική καρδιά της χώρας οδικώς και σιδηροδρομικώς με το λιμάνι, όπου θα προσθέσει μια επιπλέον πλατφόρμα πολλαπλών μεταφορών το επόμενο έτος.

Οι αναβαθμίσεις αυτές κόστισαν συνολικά 130 εκατομμύρια ευρώ (139,31 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων των επιχορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέες εγκαταστάσεις υπερδιπλασιάζουν την ικανότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας σε 1,5 εκατομμύρια teus από τα 700.000 TEU που διακινούσε το 2023.

Για άλλους τύπους φορτίου, οι εγκαταστάσεις μπορούν να αυξήσουν τις ροές κατά περίπου δύο εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως. Η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στην Κωνστάντζα ανήλθε σε 92,5 εκατομμύρια τόνους το 2023, σημειώνοντας αύξηση 22,5% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Κωνστάντζας και οι επενδύσεις σε υποδομές βοήθησαν στην άνοδο των εργασιών στο λιμάνι, αλλά το ενδιαφέρον ενισχύθηκε επίσης καθώς πολλές εταιρείες μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Ευρώπη λόγο του χαμηλού κόστους των εργασιών.

#Μαύρη_Θάλασσα
Keywords
Αναζητήσεις
dp-world-diplasiazei-tin-ikanotita-metaforas-eborevmatokivotion-sti-mavri-thalassa.htm
Τυχαία Θέματα