Delta: «Χασούρα» εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων

Πάνω από 10.000 αθλητές έχουν την ευκαιρία με την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το φετινό καλοκαίρι να εκπληρώσουν ένα μεγάλο τους όνειρο. Από την άλλη, χιλιάδες τουρίστες φαίνεται να μην συμμερίζονται αυτά τα συναισθήματα.

Σύμφωνα με την Delta

Air Lines και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Ed Bastian οι ταξιδιώτες αποφεύγουν το Παρίσι το φετινό καλοκαίρι, προτιμώντας άλλους προορισμούς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται απώλειες περίπου 100 εκατομμύριων δολαρίων, κατά τη διάρκεια ενός κατά τα άλλα ικανοποιητικού καλοκαιριού για τον ευρωπαϊκό τουρισμό.

Τα έσοδα της Delta για το τρίτο τρίμηνο δεν επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της Wall Street, με βάση τις οποίες η αεροπορική είχε εντάξει στο πρόγραμμά της πρόσθετες πτήσεις. Η αεροπορική προχώρησε την Πέμπτη σε διευκρινήσεις σχετικά με τις προβλέψεις των φετινών της εσόδων.

«Οι περισσότεροι επισκέπτονται το Παρίσι λόγω της Ολυμπιάδας, ελάχιστοι έρχονται για άλλους λόγους» ανέφερε ο Bastian στο CNBC. «Επαγγελματικά ταξίδια και άλλου τύπου τουριστικές εξορμήσεις επικεντρώνεται σε αυτή τη φάση σε άλλες περιοχές»

Ανάμεσα στις αμερικανικές αεροπορικές, η Delta είναι εκείνη με την πιο ισχυρή παρουσία στο Παρίσι σε επίπεδο υπηρεσιών, ενώ συνεργάζεται σε μορφή κοινοπραξίας με την Air France. Σύμφωνα με την ICF, οι δυο αεροπορικές καλύπτουν σχεδόν 70% της ζήτησης αγοράς μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Την 1 Ιουλίου, η μητρική εταιρία της Air France, Air France-KLM, προέβλεψε απώλειες ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 195.5 εκατομμύρια δολάρια) από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Οι διεθνείς αγορές δείχνουν να αποφεύγουν το Παρίσι,» δήλωσε η εταιρία. «Η ταξιδιωτική κίνηση ανάμεσα στης πόλη και άλλους προορισμούς μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου δείχνει επίσης να είναι κατώτερη του συνηθισμένου, καθώς μόνιμοι κάτοικοι της Γαλλίας φαίνεται να μεταθέτουν τις διακοπές τους για την περίοδο μετά την Ολυμπιάδα ή να λαμβάνουν υπόψιν τους εναλλακτικούς προορισμούς.»

Ο Bastian προέβλεψε αυξημένη ζήτηση για το Παρίσι μετά το τέλος της Ολυμπιάδας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου. «Για εκείνη τη περίοδο φαίνεται να υπάρχει μία επιφύλαξη,» είπε. Σε όμοια συμπεράσματα καταλήγουν οι εκτιμήσεις της Air Fracnce-KLM.

Άνοδος του κόστους διαμονής

Ένας παράγοντας που αποτρέπει ταξιδιώτες να επισκεφθούν το Παρίσι είναι η άνοδος του κόστους διαμονής. Σύμφωνα με την STR, εταιρία που διαχειρίζεται δεδομένα του ξενοδοχειακού κλάδου, οι τιμές ανά διαθέσιμο κατάλυμα σε πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης του φωτός, θα κινηθούν ανοδικά κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, παρουσιάζοντας αύξηση του 45%, σε σύγκριση με τις τιμές της προηγούμενης περιόδου του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα, η SRT προβλέπει αύξηση των τιμών κατά 3-5% για το Λονδίνο και κατά 2-4% για την Ρώμη τους ίδιους μήνες.

Ο πρόεδρος της Delta Glen Hauenstein επισήμανε τη Πέμπτη ότι πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν πλέον για τις διακοπές τους εποχές πέρα της παραδοσιακής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για τις αεροπορικές να αυξήσουν τα έσοδά τους, αξιοποιώντας αυτή τη νέα τάση.

«Παρατηρούμε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου οφείλεται κυρίως σε συνταξιούχους, σε ανθρώπους με διπλό εισόδημα και σε άτομα που δεν έχουν παιδιά κι επομένως δεν υπάρχουν σχολικές υποχρεώσεις,» δήλωσε ο Hauenstein. «Για την ακρίβεια, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θεωρούνται πλέον καλύτεροι μήνες για να επισκεφτεί κανείς την Ευρώπη, καθώς εκείνη την εποχή αποφεύγονται οι υψηλές θερμοκρασίες και τα μεγάλα πλήθη.»

Ο Hauenstein ανέδειξε επίσης την ισχυρή, σύμφωνα με την Delta, ανοδική ζήτηση για ταξίδια στην Ιαπωνία, που έχει προκύψει λόγω της συμφέρουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας, από την οποία επωφελούνται κυρίως τουρίστες από τις ΗΠΑ.

«Όταν η ισοτιμία του δολαρίου με το Γεν βρισκόταν στα 83 δολάρια, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί κανείς στις οικονομικές απαιτήσεις της Ιαπωνίας και να δει όλα τα υπέροχα αξιοθέατα αυτής της χώρας. Με την ισοτιμία πλέον στα 160 Γιεν έχουν διαμορφωθεί νέα δεδομένα και φαίνεται πως ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ τείνουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη πλεονεκτική περίσταση,» επισήμανε ο Hauenstein.

#Παρίσι #Τουρισμός #ταξίδια #Ολυμπιακοί_Αγώνες
Keywords
Αναζητήσεις
delta-chasoura-ekatommyrion-dolarion-exaitias-ton-olybiakon-agonon.htm
Τυχαία Θέματα