Fed: Ο Κλαρίντα «βλέπει» αύξηση επιτοκίων από το 2023

21:23 4/8/2021 - Πηγή: Reporter

Πολύ πιθανό να ξεκινήσουν από το 2023 οι αυξήσεις στα βασικά επιτόκια από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Ρίτσαρντ Κλαρίντα, μιλώντας σε διαδικτυακή διάσκεψη του ινστιτούτου Πίτερσον.

Σύμφωνα με τον Κλαρίντα, ο πληθωρισμός στην οικονομία των ΗΠΑ

θα φτάσει και θα ξεπεράσει το στόχο του 2% που έχει θέση η Fed, «ξεκινώντας την κανονικοποίηση της νομισματικής μας πολιτικής από το 2023, εφόσον οι συνθήκες δεν αλλάξουν σε σχέση με αυτές που είναι σήμερα».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το CNBC, δεν θέλησε να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε η Fed θα προχωρήσει σε αλλαγές του προγράμματος αγοράς ομολόγων που έχει θέσει σε ισχύ λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προοπτικές και εφόσον οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σταθερές στον μακροπρόθεσμο στόχο 2% ... η έναρξη της ομαλοποίησης της πολιτικής το 2023, υπό αυτές τις συνθήκες, θα ήταν απολύτως συνεπής με το νέο ευέλικτο πλαίσιο μέσων στόχευσης του πληθωρισμού», δήλωσε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed προβαίνει κάθε μήνα σε αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων για να διατηρήσει τη ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές εν μέσω της πανδημικής κρίσης.

FEDERAL RESERVEΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡίτσαρντ Κλαρίνταπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα