SpaceX: Γεγονός ο πρώτος διαστημικός «περίπατος» από ερασιτέχνες «αστροναύτες»

Περισσότερα από 700 χιλιόμετρα πάνω από τη γη, το πλήρωμα της αποστολής Polaris Dawn της SpaceX έγραψε ιστορία, καθώς ολοκλήρωσε τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό «περίπατο».

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν έγινε ο πρώτος μη επαγγελματίας αστροναύτης που βγήκε ποτέ στο κενό του διαστήματος. «Στην πατρίδα μας έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά από εδώ, η Γη σίγουρα μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο», δήλωσε, καθώς έβγαινε στο διάστημα.

Ο Άιζακμαν βγήκε πρώτος από την κάψουλα

και στάθηκε σε μια μεταλλική δομή που είχε προσαρμοστεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Η υπάλληλος της SpaceX, Σάρα Γκίλις, ακολούθησε, λίγο αργότερα, κάνοντας τον δικό της διαστημικό «περίπατο» και δοκιμάζοντας, παράλληλα, την ολοκαίνουργια στολή της SpaceX. Η δοκιμή των στολών αυτών ήταν ένας από τους κύριους στόχους της αποστολής.

Οι δύο άλλοι επιβάτες, ο πιλότος, Σκοτ Ποτίτ, και μία ακόμα εργαζόμενη της SpaceX, η Άννα Μένον, παρέμειναν μέσα στην κάψουλα Dragon, όμως εκτέθηκαν στο διαστημικό κενό, έχοντας οξυγόνο που τους παρείχαν οι στολές τους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο, παρακάτω:

#SpaceX #POLARIS_DAWN #ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ_ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ #στολές #δοκιμή #ΤΑΞΙΔΙ_ΣΤΟ_ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα