UBS: Υψηλότερα του αναμενόμενου τα κέρδη το β' τρίμηνο

Η UBS Group AG ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη ήταν 1,1 δισ. δολάρια, περίπου διπλάσια από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο βασικός τομέας της διαχείρισης περιουσίας κατέγραψε ισχυρές εισροές πελατών, με 27 δισ. δολάρια σε νέα

καθαρά περιουσιακά στοιχεία κατά την περίοδο.

Σε ότι αφορά το outlook, η UBS ανέφερε ότι προβλέπει «θετικό επενδυτικό κλίμα» για το τρίτο τρίμηνο και συνεχή δυναμική στις συναλλαγές πελατών. Οι εκλογές στις ΗΠΑ και οι γεωπολιτικές εντάσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη μεταβλητότητα της αγοράς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσθέτει η τράπεζα.

Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse, η UBS βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει επίπεδα κερδοφορίας προ συγχώνευσης και σχεδιάζει να επαναγοράσει μετοχές περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026. Ωστόσο, αναμένονται αλλαγές στην ελβετική νομοθεσία που συνεπάγονται έως και 25 δισ. δολάρια επιπλέον κεφαλαιακές απαιτήσεις, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της τράπεζας να πετύχει το στόχο.

«Συνεχίζουμε να στοχεύουμε σε έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια επαναγορές μετοχών το 2024», ανέφερε η τράπεζα.

Στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης, η UBS δήλωσε ότι πέτυχε μείωση κατά 42% των περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse που έχουν χαρακτηριστεί για εκκαθάριση από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους και κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

#UBS #κέρδη #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
ubs-ypsilotera-tou-anamenomenou-ta-kerdi-to-v-trimino.htm
Τυχαία Θέματα