Ανησυχίες στη ναυλαγορά δεξαμενοπλοίων για τις... περικοπές του ΟΠΕΚ+

Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να προχωρήσουν στις βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν περικοπές 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα ή 2% της παγκόσμιας ζήτησης, από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Jefferies, η τρέχουσα περικοπή έχει αρνητικό αντίκτυπο για τη ναυλαγορά δεξαμενοπλοίων, αν και, με βάση την τρέχουσα παραγωγή, αναμένεται ότι ο πραγματικός αντίκτυπος στην παραγωγή θα είναι πιο κοντά στα 900.000

βαρέλια ανά ημέρα.

Οι αναλυτές της Lorentzen & Co επεσήμαναν ότι οι συνολικές περικοπές παραγωγής θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερες γραμμές βάσης για καθέναν από τους 10 παραγωγούς του ΟΠΕΚ+ που δεσμεύονται από περιορισμούς, καθώς και για τους συνεργαζόμενους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ.

Δεδομένου ότι πολλά από τα μέλη του ΟΠΕΚ παράγουν σημαντικά λιγότερες ποσότητες από τις ποσοστώσεις τους και καθώς η Ρωσία είναι ολοένα φτωχότερη, οι πραγματικές περικοπές θα είναι περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, όπως υπολόγισαν αναλυτές της Lorentzen & Co.

Οι νέες ποσοστώσεις του ΟΠΕΚ+ είναι λοιπόν πιθανό να επηρεάσουν το εμπόριο μεγάλων αποστάσεων και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ναυλαγορά των δεξαμενοπλοίων VLCC θα είναι πιο ευάλωτη σε χαμηλότερο αριθμό φορτίων.

ΟΠΕΚ ΤΑΝΚΕΡΠΕΤΡΕΛΑΙΟβαρέλια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα