Απώλειες στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (21/4), με τα μάκρο να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας έφτασε στο 3,2% τον Μάρτιο, ελαφρώς χαμηλότερος από το 3,3% του Φεβρουαρίου.

Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας επιβράδυνσης του πληθωρισμού μετά το υψηλό 41 ετών, στο 4,3% τον Ιανουάριο.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί το κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, παρέμεινε σταθερός στο 3,1% από τον Φεβρουάριο.

Η κεντρική τράπεζα

της Ιαπωνίας σκέφτεται σοβαρά να κάνει αλλαγές στην πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων αργότερα φέτος, αλλά πιθανότατα θα την διατηρήσει αμετάβλητη στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε το Reuters.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Καζούο Ουέντα θα προεδρεύσει της πρώτης του συνάντησης πολιτικής από τότε που έγινε διοικητής την επόμενη εβδομάδα.

Το Reuters επικαλέστηκε πηγές «εξοικειωμένες με τον τρόπο σκέψης της BOJ», οι οποίες δήλωσαν ότι η προσέγγιση της τράπεζας θα ήταν να διατηρήσει την πορεία της και να μην προβεί σε σημαντικές άμεσες αλλαγές στο YCC και στις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής της.

Ωστόσο, οι πηγές πρόσθεσαν επίσης ότι μπορεί να υπάρξει μια πιο «έντονη συζήτηση για την τύχη του YCC» όταν η BOJ συνεδριάσει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει περιθώριο συζήτησης για μια προσαρμογή στο μέλλον, δεδομένου ότι οι μεγάλες εταιρείες έχουν κάνει μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς, ανέφεραν οι πηγές.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Ιαπωνίας αυξήθηκε στο 49,5 τον Απρίλιο από 49,2 τον Μάρτιο, σημειώνοντας τον χαμηλότερο ρυθμό συρρίκνωσης στον κλάδο εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της au Jibun Bank.

Ένας αριθμός πάνω από 50 δείχνει ανάπτυξη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ενώ ένας κάτω από 50 σηματοδοτεί συρρίκνωση.

Ο δείκτης PMI των υπηρεσιών σημείωσε μικρή υποχώρηση στο 54,9 τον Απρίλιο σε σύγκριση με την ένδειξη 55 τον Μάρτιο και είναι ο δεύτερος υψηλότερος από τον Οκτώβριο του 2013.

«Ο ιδιωτικός τομέας της Ιαπωνίας συνέχισε να επεκτείνεται σταθερά στην αρχή του δεύτερου τριμήνου με την οικονομία υπηρεσιών να παρουσιάζει βελτίωση και να συμβάλλει στην αντιστάθμιση της αδύναμης απόδοσης του μεταποιητικού τομέα», δήλωσε η Annabel Fiddes, οικονομική διευθύντρια της S&P Global Market Intelligence.

Ο σύνθετος δείκτης υποχώρησε οριακά στο 52,5 τον Απρίλιο από 52,9 τον Μάρτιο.

Στην Αυστραλία, ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε τον Απρίλιο, φθάνοντας σε υψηλό 10 μηνών στον δείκτη υπευθύνων αγορών.

Ο δείκτης PMI των υπηρεσιών της χώρας διαμορφώθηκε στο 52,6 έναντι του 48,6 του Μαρτίου, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα της Juno Bank.

Ο μεταποιητικός PMI υποχώρησε στο 48,1 τον Απρίλιο από 49,1 τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας μια δεύτερη διαδοχική μηνιαία επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών στον μεταποιητικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,33%, κλείνοντας στις 28.564,37 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έπεσε 1,81% στις 20.013 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 1,95% στις 3.301,26 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ισχυρά πτωτικά 2,28% στις 11.450,43 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted υποχώρησε 0,67% και έκλεισε στις 15.602,99 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,73% στις 2.544,40 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.330,40 μονάδες, χάνοντας 0,43%.

ασιατικές αγορέςΑΣΙΑιαπωνίαΩκεανίαΑυστραλίαNikkeiKospi
Keywords
Τυχαία Θέματα