Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στη Wall Street

Πτωτικά έκλεισαν την Τρίτη (25/6) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την επιδείνωση του κλίματος στις αμερικανικές αγορές στην έναρξη της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,31% και έκλεισε στις 517.26 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να αποκλίνουν. Οι βιομηχανικές μετοχές υποχώρησαν κατά 1,6%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωσαν άνοδο 0,44%.

Στη Γερμανία ο DAX

κατέγραψε απώλειες 0,94% στις 18,169.95 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,41% στις 8,247.94 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,58% στις 7,662.30 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 έχασε 0,52% στις 11,114.00 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB διολίσθησε 0,39% στις 33,942.50 μονάδες.

Παράλληλα, οι μετοχές της Novo Nordisk σημείωσαν άνοδο 3,7%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η θεραπεία απώλειας βάρους Wegovy εγκρίθηκε στην Κίνα για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση του βάρους. Οι μετοχές της Zealand Pharma, η οποία αναπτύσσει το δικό της ανταγωνιστικό φάρμακο για την απώλεια βάρους, αυξήθηκαν επίσης κατά 8,8%.

Οι μετοχές της Airbus, εν τω μεταξύ, υποχώρησαν κατά 9,65% την Τρίτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μειώνει τους στόχους της για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων αεροσκαφών και των κερδών.

Γενικότερα όμως, στην Ευρώπη την Τρίτη, δεν υπάρχουν σημαντικά κέρδη. Τα στοιχεία για το ισπανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα είναι η κύρια σημαντική οικονομική ανακοίνωση.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι οι επενδυτές στις ΗΠΑ πούλησαν τη Δευτέρα (24/6) τις Big Tech μετοχές υπέρ των τραπεζικών και οι ενεργειακών εταιρειών, καθώς ο γίγαντας κατασκευής τσιπ Nvidia σημείωσε πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ωστόσο, η ανάκαμψη της αγαπημένης τεχνολογικής εταιρείας την Τρίτη οδήγησε τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite υψηλότερα στις πρώτες συναλλαγές.

Τέλος, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν κυρίως άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους διαπραγματευτές να αξιολογούν τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος της Νότιας Κορέας για τον Ιούνιο, καθώς και τις τιμές παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #αμερικανική_αγορά
Keywords
Αναζητήσεις
apoleies-stis-evroagores-me-to-vlemma-sti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα
Απώλειες, Wall Street,apoleies, Wall Street