Αστροναύτες πήγαν στο διάστημα για 8 ημέρες και «κόλλησαν»

13:24 8/8/2024 - Πηγή: Reporter

Όταν δύο Αμερικανοί αστροναύτες ξεκίνησαν για μια δοκιμαστική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 5 Ιουνίου, περίμεναν ότι θα επιστρέψουν στο σπίτι τους σε λίγες μέρες. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε.

Δύο μήνες μετά, ο Barry "Butch" Wilmore και η Sunita Williams είναι ακόμα εκεί και δεν αναμένεται να επιστρέψουν πριν από το Φεβρουάριο του 2025.

Ο 61χρονος Γουίλμορ και η 58χρονη Γουίλιαμς πέταξαν με διαστημόπλοιο Boeing

Starliner στον σταθμό. Ήταν η πρώτη πτήση του με άτομα επί του σκάφους και ήταν μια δοκιμή που σχεδιάστηκε για να δει πώς αποδίδει το νέο διαστημόπλοιο πριν χρησιμοποιηθεί πιο τακτικά. Προβλήματα, ωστόσο, εμφανίστηκαν καθώς προσέγγιζε. Αυτά περιελάμβαναν διαρροές στο σύστημα πρόωσής του και ορισμένους από τους προωθητήρες του το κλείσιμο.

Έτσι, ενώ έφτασαν στο διαστημικό σταθμό με ασφάλεια, θα χρειαστούν έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς για να επιστρέψουν στο σπίτι εάν το Starliner δεν κριθεί ασφαλές για να κάνει το ταξίδι πίσω στη Γη.

Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ότι θα γυρίσουν με την Crew Dragon κάψουλα της SpaceX, η οποία θα εκτοξευτεί το Σεπτέμβριο και θα επιστρέψει στη Γη το Φεβρουάριο του 2025. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι καλό για την εικόνα της Boeing, αλλά προέχει η ασφάλεια των αστροναυτών.

#Διαστημα #αποστολή #διαστημικός_σταθμός
Keywords
Αναζητήσεις
astronaftes-pigan-sto-diastima-gia-8-imeres-kai-kollisan.htm
Τυχαία Θέματα