Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω διεθνών πιέσεων

12:36 8/8/2024 - Πηγή: Reporter

Σε αρνητικό πρόσημο επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη (8/8), μετά τη διήμερη άνοδο, καθώς η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,06% στις 1.379,51 μονάδες, ο Τραπεζικός Δείκτης χάνει 1,68% στις 1.196,15 μονάδες, με όλες τις τράπεζες να διαπραγματεύονται στο κόκκινο, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καταγράφει απώλειες 1,01% στις 3.359,79 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα €17,77 εκατομμύρια.

Οι

σημερινές κινήσεις ακολουθούν δύο ανοδικές συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης ανέκτησε κάποιες από τις απώλειες (-6,27%) της Δευτέρας, μπαίνοντας σε ρότα για την κατάκτηση των 1.400 μονάδων. Η αρνητική «στροφή» της Πέμπτης οφείλεται εν μέρει στη μεταβλητότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία και συνεχιζόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Παρά τις πιέσεις που έφερε στις διεθνείς αγορές η τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, οικονομολόγοι και αναλυτές εκτιμούν πως δεν υπάρχει, ουσιαστικά, ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, με τον CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον να κάνει λόγο για υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των επενδυτών.

Επιστρέφοντας στα ελληνικά δεδομένα, σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου η Ideal Holdings, η οποία πέτυχε εξαιρετική αύξηση (+269%) των εσόδων της το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τα EBITDA να ανέρχονται στα €26,1 εκατομμύρια. Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο 1,59%.

Οι επενδυτές αξιολογούν, επίσης, την τελευταία ανακοίνωση της Jumbo, η οποία κάνει λόγο για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με την εταιρεία να χαμηλώνει τις προσδοκίες της για τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων του 2024 στο +4% και να θέτει χαμηλότερα την εκτίμηση για τον τζίρο και τα κέρδη του έτους. Η μετοχή της Jumbo σημειώνει πτώση 3,01%.

Δείτε αναλυτικά τις κινήσεις των μετοχών του Χ.Α. εδώ.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #απώλειες #ΑΡΝΗΤΙΚΟ_ΠΡΟΣΗΜΟ #Πτώση
Keywords
Αναζητήσεις
nea-ptosi-sto-chrimatistirio-athinon-en-meso-diethnon-pieseon.htm
Τυχαία Θέματα