Χάσκελ (BoE): Τα επιτόκια πρέπει να διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα

16:00 8/7/2024 - Πηγή: Reporter

Την πεποίθηση πως τα επιτόκια πρέπει να διατηρηθούν αμετάβλητα, παραμένοντας στο υψηλό 16ετίας, εξέφρασε ο Τζόναθαν Χάσκελ, ένας εκ των υπευθύνων για την χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας. Όπως σημείωσε ο Χάσκελ, οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν έντονες στην αγορά εργασίας και είναι ασαφές το πότε θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Οι αγορές τιμολογούν στο 60% την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την BoE την 1η Αυγούστου, ο Χάσκελ, ωστόσο, εμμένει στη θέση του ως ένας από τους πιο «σκληρούς»

αξιωματούχους της Τράπεζας ως προς τη χαλάρωση της πολιτικής της.

«Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι πιεσμένη και φοβάμαι πως θα παραμείνει εξασθενημένη», αναφέρει ο Χάσκελ σε σημείωμα του, τονίζοντας ότι «θα προτιμούσα να διατηρήσουμε αμετάβλητα τα επιτόκια έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι οι υπάρχουσες πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν εμφανώς».

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Βρετανίας, τον Μάιο, επανήλθε στην τροχιά προς τον στόχο του 2% που έχει θέσει η BoE, για πρώτη φορά από το 2021. Παρ' όλα αυτά, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει πως θα αυξηθεί, εν μέρει, λόγω της αύξησης των μισθών.

Ο Χάσκελ είναι ο πρώτος από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που παίρνει θέση για το θέμα δημοσίως, μετά την ολοκλήρωση των βρετανικών εκλογών.

#Τράπεζα_της_Αγγλίας #bank_of_england #BoE #ΧΑΣΚΕΛ #επιτόκια #πληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
chaskel-boe-ta-epitokia-prepei-na-diatirithoun-sta-trechonta-epipeda.htm
Τυχαία Θέματα