Ένας νεκρός και δεκάδες ασθενείς από βακτήριο σε χάμπουργκερ McDonald’s

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες έχουν νοσήσει στις ΗΠΑ από ξέσπασμα του βακτηρίου E. Coli που, σύμφωνα με την προειδοποίηση που εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ συνδέεται με χάμπουργκερ των McDonald's.

Έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 49 κρούσματα σε 10 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός ηλικιωμένου ατόμου. Δέκα άτομα έχουν νοσηλευτεί, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που είχε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, μια σοβαρή επιπλοκή που

μπορεί να αναπτυχθεί από λοίμωξη από E. coli. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι στο Κολοράντο και τη Νεμπράσκα.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αρρώστησαν ανέφεραν ότι είχαν φάει το χάμπουργκερ McDonald's Quarter Pounder, λέει το CDC.

Ο οργανισμός λέει ότι η έρευνα είναι «ταχεία» και ότι οι πληροφορίες που εξετάστηκαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δείχνουν ότι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια αποτελούν πιθανή πηγή μόλυνσης.

Τα McDonald's σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα κρεμμύδια καθώς και τα μπιφτέκια βοείου κρέατος σε αρκετές πολιτείες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, λέει το CDC. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα μπιφτέκια χρησιμοποιούνται μόνο για τα Quarter Pounders και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται κυρίως για το Quarter Pounder και όχι για άλλα είδη.

Η εταιρεία McDonald's ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα ευρήματα της αρχικής έρευνας συνέδεαν τα κρεμμύδια με «έναν μόνο προμηθευτή που εξυπηρετεί τρία κέντρα διανομής».

«Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας για να αναπληρώσουμε την προσφορά για το Quarter Pounder τις επόμενες εβδομάδες (ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με την τοπική αγορά)», ανέφερε. «Εν τω μεταξύ, όλα τα άλλα στοιχεία του μενού, συμπεριλαμβανομένων άλλων προϊόντων βοείου κρέατος (συμπεριλαμβανομένου του Cheeseburger, του Hamburger, του Big Mac, του McDouble και του Double Cheeseburger) δεν επηρεάζονται και είναι διαθέσιμα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον FDA, τα McDonald's έχουν αφαιρέσει τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα συγκεκριμένα μπιφτέκια από τα καταστήματα στο Κολοράντο, το Κάνσας, τη Γιούτα, το Ουαϊόμινγκ και τμήματα των Αϊντάχο, Αϊόβα, Μιζούρι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Νεβάδα, Νέο Μεξικό και Οκλαχόμα. Σε άλλες πολιτείες, τα χάμπουργκερ Quarter Pounder ενδέχεται επίσης να μην είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, το CDC σημειώνει επίσης ότι το ξέσπασμα μπορεί να ξεπεράσει αυτές τις πολιτείες.

Η τιμή της μετοχής της McDonald’s υποχώρησε κατακόρυφα στις μετασυνεδριακές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street, καθώς κυκλοφόρησαν τα νέα για το ξέσπασμα.

#McDonald’s_ #ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ #βακτήριο #ΗΠΑ #Κολοράντο #E_COLI
Keywords
Τυχαία Θέματα