Έρευνα Ifo: 1/4 γερμανικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας του Ινστιτούτου Ifo, καθώς όπως φαίνεται λόγω του υψηλού πληθωρισμού στη Γερμανία, αλλά και του γενικότερου κλίματος αστάθειας, πολλές είναι οι επιχειρήσεις της χώρας που αντιμετωπίζουν ζητήματα με το δανεισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα αναφέρεται ότι το ποσοστό των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τον δανεισμό τους, φτάνει το 24,3%, και όπως τονίζεται είναι το υψηλότερο που έχει παρατηρηθεί από το 2017.

Ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής ερευνών του

Ifo αναφέρει:

«Το δύσκολο οικονομικό κλίμα αυτή τη στιγμή καθιστά τις τράπεζες πιο επιφυλακτικές. Χωρίς νέα δάνεια, κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να αγωνιστούν για την οικονομική τους επιβίωση».

Δείκτης πιστωτικού περιορισμού

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα ποσοστα, έως και το 28,8% των εταιρειών που αναζητούν πίστωση λένε ότι οι τράπεζες είναι απρόθυμες να δανείσουν. Στον τομέα της μεταποίησης, το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 8,4% στη χημική βιομηχανία, ενώ το 22,5% των εταιρειών που αναζητούν πίστωση στην αυτοκινητοβιομηχανία ανέφεραν δυσκολίες. Στο εμπόριο, ωστόσο, το ποσοστό ήταν λίγο κάτω από το 15% αυτών των εταιρειών.

Δείκτης πιστωτικού περιορισμού στη βιομηχανία

Δείκτης πιστωτικού περιορισμού στις υπηρεσίες

Οι μικρότερες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι επηρεάστηκαν περισσότερο λόγω της εξάρτησής τους από τραπεζικά δάνεια καθώς περίπου 1/2 επιχειρήσεις αναζητούν δανεισμό, σύμφωνα με το Ifo.

IfoδανεισμόςΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα