Φάουτσι:Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για 5 χρόνια

«Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο», αποκάλυψε ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι.

Τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) δηλαδή της αμερικανικής κρατικής οντότητας που διερευνά και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Φάουτσι, διοχετεύθηκαν σε ένα γκρουπ

ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για να εξετάσει το ρίσκο μετάδοσης του κορονοϊού των νυχτερίδων στον άνθρωπο.

«Θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν το μελετούσαμε και ο μόνος τρόπος να διεξαγάγεις τέτοιες έρευνες είναι πας στην πηγή των γεγονότων», είπε ο Φάουτσι αναφερόμενος στην νόσο SARS του 2000 που θεωρείται ότι ξεκίνησε από τις νυχτερίδες.

Οι τοποθετήσεις Φάουτσι έγιναν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και σε απάντηση του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Mark Pocan.

«Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο Fairfax της Βιρτζίνια, γι’ αυτό είχαμε μία ήπια συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες που είναι παγκοσμίως ειδήμονες για τον κορονοϊό και το πράξαμε μέσω μίας δωρεάς προς την EcoHealth», ανέφερε.

Επίσης, ο Φάουτσι πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη δωρεά ήταν ύψους 600.000 δολαρίων για περίοδο πέντε ετών. Ήταν ένα μέτριο ποσό. Ο στόχος ήταν να μελετηθεί η αλληλοεπίδραση ανθρώπου και ζώου και να καθοριστεί εάν αυτές οι νυχτερίδες είναι δυνατόν να μολύνουν ανθρώπινα όντα».

Άντονι ΦαούτσιχρηματοδότησηΚίνανυχτερίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα