Γαλλία: Η Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ του κόμματος Μακρόν πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Η Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ, από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, επανεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, μετά τον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας, αφού έλαβε 220 ψήφους και εξασφάλισε τη σχετική πλειοψηφία των μελών της.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αντρέ Σασενί, από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς, λαμβάνοντας 207 ψήφους, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σεμπαστιάν Σενού για λογαριασμό του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, με 141 ψήφους.

Νωρίτερα, στον πρώτο γύρο, πρώτος ήρθε ο Αντρέ Σασενί, από το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο

λαμβάνοντας 200 ψήφους. Τη δεύτερη θέση, με 142 ψήφους, κατέλαβε ο Σεμπαστιάν Σενού του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού. Τρίτη, με 124 ψήφους, ήρθε η απερχόμενη πρόεδρος Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ από το κόμμα του προέδρου Μακρόν και τέταρτος, με 48 ψήφους, ο Φιλίπ Ζουβέν από τους Ρεπουμπλικανούς. Στην πέμπτη θέση, με 38 ψήφους, ήρθε η Ναϊμά Μουτσού του κόμματος Ορίζοντες και έκτος, με 18 ψήφους, ο Σαρλ Ντε Κουρσόν, ανεξάρτητος βουλευτής.Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, ο Φιλίπ Ζουβέν από τους Ρεπουμπλικάνους και η Ναϊμά Μουτσού από τους Ορίζοντες δήλωσαν ότι αποσύρονται, ενώ στον δεύτερο γύρο, πρώτη ήρθε η απερχόμενη πρόεδρος Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ, από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, με 210 ψήφους. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αντρέ Σασενί, από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς λαμβάνοντας 202 ψήφους, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σεμπαστιάν Σενού για λογαριασμό του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, με 143 ψήφους.. Τέλος, τέταρτος, με 12 ψήφους, ήρθε ο Σαρλ ντε Κουρσόν, ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέλθει στον τρίτο γύρο.

#Γαλλία #Βουλή #Εθνοσυνέλευση #ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ #εκλογές #προεδρος
Keywords
Αναζητήσεις
gallia-i-giael-braoun-pive-tou-kommatos-makron-proedros-tis-ethnosynelefsis.htm
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ, Μακρόν, Εθνοσυνέλευσης,gallia, giael braoun-pive, makron, ethnosynelefsis