Η First Republic Bank εξετάζει πιθανές πωλήσεις assets $100 δισ.

Η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα First Republic Bank σκέφτεται να εκχωρήσει από 50 έως 100 δισ. δολάρια μακροχρόνιων τίτλων και στεγαστικών δανείων ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πιθανές πωλήσεις θα συμβάλουν στη μείωση της αναντιστοιχίας περιουσιακών στοιχείων (assets) - παθητικού της τράπεζας,

με πιθανούς αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ, να λαμβάνουν δυνητικά εγγυήσεις ή μετοχές ως κίνητρο για να αγοράσουν assets πάνω από την αγοραστική αξία τους.

Επιπλέον, πηγές του πρακτορείου ειδήσεων ανέφεραν ότι η τράπεζα προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομική της θέση για να αποφύγει την κατάσχεση από την Federal Deposit Insurance και ενδεχομένως να προετοιμαστεί για αύξηση κεφαλαίου. Οι ίδιες πηγές είπαν στο Bloomberg ότι η τράπεζα θα μπορούσε να ζητήσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις με ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Οι μετοχές της First Republic υποχωρούν πάνω από 40% την Τρίτη, σε νέο ιστορικό χαμηλό, μετά την «βουτιά» των καταθέσεων, που ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη το πρώτο τρίμηνο του 2023.

FIRST REPUBLIC BANKπεριουσιακά στοιχείαπωληση
Keywords
Τυχαία Θέματα