ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις για τον περιορισμό της ρωσικής στρατιωτικής παραγωγής

Νέες κυρώσεις σε περισσότερες από 300 οντότητες και φυσικά πρόσωπα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, με στόχο να αποκόψει την πρόσβαση της Ρωσίας σε προϊόντα και υπηρεσίες που απαιτούνται για τη συντήρηση της στρατιωτικής της παραγωγής.

Η ανακοίνωση, μαζί με τους νέους περιορισμούς στις εξαγωγές ημιαγωγών και άλλων τεχνολογικών προϊόντων, ήρθε την παραμονή της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ομάδας των Επτά (G7) στην Ιταλία, όπου οι προσπάθειες να περιοριστεί η αυξανόμενη πολεμική οικονομία της

Ρωσίας, θα αποτελέσουν μείζον θέμα συζήτησης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ικανότητα της Ρωσίας να προμηθεύεται προηγμένης τεχνολογίας ημιαγωγούς, οπτικό εξοπλισμό, λογισμικό και άλλα προϊόντα που απαιτούνται για την κατασκευή προηγμένων οπλικών συστημάτων, παρά τις κυρώσεις.

Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν επιχειρήσεις και οντότητες μεταξύ των οποίων δεκάδες προμηθευτές ηλεκτρονικών ειδών στην Κίνα, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη και την Καραϊβική. Η ενέργεια είναι επιπρόσθετη των κυρώσεων σε τράπεζες στην Κίνα -και άλλες χώρες- όπου οι συναλλαγές με ρωσικές οντότητες θα μπορούσαν να αποκόψουν τα ιδρύματα από την πρόσβαση σε δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Οικονομικών τροποποιεί, επίσης, τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί προηγουμένως σε ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των VTB και Sberbank, ώστε να συμπεριληφθούν υποκαταστήματα και θυγατρικές στην Κίνα, την Ινδία, το Χονγκ Κονγκ, το Κιργιστάν και άλλες τοποθεσίες.

«Αυξάνουμε τον κίνδυνο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συναλλάσσονται με την πολεμική οικονομία της Ρωσίας, εξαλείφουμε τα μονοπάτια διαφυγής και μειώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να επωφελείται από την πρόσβαση σε ξένη τεχνολογία, λογισμικό και υπηρεσίες πληροφορικής», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

#ΗΠΑ #υπουργείο_Οικονομικών #ΓΕΛΕΝ #Ρωσία #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ_ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-nees-kyroseis-gia-ton-periorismo-tis-rosikis-stratiotikis-paragogis.htm
Τυχαία Θέματα