Ήπια πτωτικά το πετρέλαιο, με τα βλέμματα στραμμένα στις ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν μικρή πτώση τη Δευτέρα (22/7), αφού ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές μελετούν τα δεδομένα από τη χώρα που δείχνουν ότι τα επιτόκια της Federal Reserve θα μπορούσαν να μειωθούν ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Το μπρεντ παρέμεινε σχετικά σταθερό τον περασμένο μήνα, κυμαινόμενο μεταξύ

82 και 88 δολαρίων το βαρέλι.

Η Federal Reserve συνεδριάζει για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της στις 30-31 Ιουλίου, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει μείωση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Η είδηση ​​ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν αποφάσισε την Κυριακή να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή δεν αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας για τις αγορές πετρελαίου. Έχει υποστηρίξει την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως την υποψήφια που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πιστεύουμε ότι η ικανότητα του Αμερικανού προέδρου να επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι πιθανώς υπερεκτιμημένη», δήλωσε ο Σούβρο Σαρκάρ, επικεφαλής της ομάδας του ενεργειακού τομέα στην DBS Bank, σημειώνοντας ότι η αμερικανική παραγωγή έφτασε σε υψηλά ρεκόρ πέρυσι παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Αν μη τι άλλο, μια προεδρία Τραμπ θα μπορούσε να επηρεάσει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στις ΗΠΑ, δεδομένης της στάσης του κατά του EV», πρόσθεσε ο Σαρκάρ.

Αυτό θα μπορούσε να αντισταθμίσει κάποια στήριξη που έχουν κερδίσει οι τιμές από τις πρόσφατες περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+, δήλωσε ο αναλυτής της IG Tόνι Σάικαμορ.

Η βραδύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας κατά 4,7% το δεύτερο τρίμηνο πυροδότησε ανησυχίες την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου της χώρας και συνεχίζει να επιβαρύνει τις τιμές.

Τη Δευτέρα, η Κίνα εξέπληξε τις αγορές μειώνοντας ένα βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο πολιτικής και βασικά επιτόκια δανεισμού για να τονώσει την οικονομία.

Την Κυριακή, η Κίνα δημοσίευσε ένα έγγραφο πολιτικής μετά από συνάντηση ηγετών που σκιαγράφησε σε μεγάλο βαθμό γνωστές φιλοδοξίες, από την ανάπτυξη προηγμένων βιομηχανιών έως τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι αναλυτές δεν εντόπισαν κανένα επικείμενο σημάδι διαρθρωτικών αλλαγών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,79% στα 78,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,71% στα 82,06 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 2,285% στα 31,435 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,25% στα 2.392,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,87% στα 29,038 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός διολισθαίνει 1,34% στα 4,1798 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,06% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0884 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα πέφτει 0,02% στο 1,2922 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,04% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8423 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #δολαριο #Λίρα #ευρώ #χρυσός #χαλκός #ασήμι
Keywords
Αναζητήσεις
ipia-ptotika-to-petrelaio-me-ta-vlemmata-strammena-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα