Ισχυρά «σήματα» για μείωση των επιτοκίων από τη Fed

Αξιωματούχοι της Fed στέλνουν ισχυρά σήματα ότι μετά τα στοιχεία της Πέμπτης, που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός, τον Ιούνιο, υποχώρησε στο 3%, θα έρθει και η πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων..

Αυτήν την εβδομάδα, στελέχη της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, έδειξαν σιγουριά για το ότι ο πληθωρισμός έχει μπει σε σταθερά πτωτική

τροχιά, δίνοντας σήματα ότι πλησιάζει μια στροφή στη νομισματική πολιτική.

Η αλλαγή στάσης από τα μέλη της Fed έρχεται καθώς τα οικονομικά στοιχεία ήταν καλύτερα από ότι αναμενόταν. Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές τράπεζες προειδοποιούν ότι οι πελάτες χαμηλότερου εισοδήματος δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους.

Ο αξιωματούχος της Fed, Όσταν Γκούλσμπι δήλωσε στους Financial Times, την Παρασκευή, ότι ήταν μια «καλή εβδομάδα» για την κεντρική τράπεζα, η οποία επιδιώκει να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση. «Αναμφίβολα νιώθω καλύτερα από ό,τι τη Δευτέρα» τόνισε. «Δεν είναι μόνο αυτή η εβδομάδα, τα στοιχεία τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες δείχνουν ότι συνεχίζεται αυτό που συνέβη το 2023, το οποίο ήταν μια γρήγορη και πολύ σημαντική πτώση του πληθωρισμού» πρόσθεσε.

Η συνάδελφός του Μέρι Ντέιλι, τόνισε ότι μια μείωση επιτοκίων, πλέον, κρίνεται «επιβεβλημένη».

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Πάουελ είχε πει πως η αγορά εργασίας δεν δείχνει πλέον σε κατάσταση «υπερθέρμανσης» και υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Τόνισε, επίσης, πως αν υπάρξουν σημάδια επιδείνωσης στο μέτωπο της απασχόλησης η Fed θα κινηθεί για μείωση των επιτοκίων.

Η Λίζα Κουκ, αξιωματούχος της Fed, είπε σχετικά ότι η Fed παρακολουθεί πολύ προσεκτικά το ποσοστό ανεργίας και θα αντιδράσει αν χρειαστεί.

#FED #Ομοσπονδιακή_Τράπεζα_των_ΗΠΑ #πληθωρισμός #επιτόκια #Μείωση_επιτοκίων
Keywords
Αναζητήσεις
ischyra-simata-gia-meiosi-ton-epitokion-apo-ti-fed.htm
Τυχαία Θέματα
Ισχυρά, Fed,ischyra, Fed