Ιταλία: Στους έντεκα πλέον οι νεκροί από τον κοροναϊό

Επιπλέον τέσσερις ασθενείς, οι οποίοι είχαν προβληθεί από τον κοροναϊό, έχασαν τη ζωή τους στη Βόρεια Ιταλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους έντεκα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Άντζελο Μπορέλι.

Ο Μπορέλι διευκρίνισε ότι οι τέσσερις ασθενείς ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα ήταν ηλικιωμένοι κοντά στα 80, ενώ προέρχονταν από την Λομβαρδία, που αποτελεί την περιοχή που έχει επηρεασθεί περισσότερο από την επιδημία. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία έχει αυξηθεί

στα 322 με τη συντριπτική πλειονότητα στα βόρεια της χώρας.

Δύο κρούσματα στην Αυστρία

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς εξαπλώνεται ο κοροναϊός στην Ευρώπη, καθώς εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Αυστρία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, επιβεβαιώθηκαν, σήμερα, δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου. όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης του, Γκιούντερ Πλάτερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Πρόκειται για ζευγάρι δύο 24χρονων Ιταλών από την περιοχή του Μπέργκαμο, οι οποίοι είχαν φθάσει την περασμένη Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Τιρόλου, Ίνσμπρουκ, όπου και πρόκειται να παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο στην Πανεπιστημιακή Κλινική, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της, Γκιούντερ Βάις.

Κρούσμα κοροναϊού και στη Ρουμανία

Τέλος, η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το Realitatea, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Matei Bals του Βουκουρεστίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι να σχολιάσουν την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελβετία

κοροναϊόςΒόρεια ΙταλίαΑυστρίαΡΟΥΜΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα