Κρυπτονομίσματα: Τα stablecoins άντεξαν την καταιγίδα-Ποια είναι το πιο ανερχόμενα

08:45 2/3/2022 - Πηγή: Reporter

Τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από αγαθά όπως το Αμερικάνικο δολάριο. Τους τελευταίους μήνες, τα stablecoin έχουν εκτοξευθεί σε αξία, παρότι τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν βιώσει μεγάλες αναταράξεις.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των stablecoin βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα $180 δισεκατομμύρια, ενώ πέρυσι ήταν $38 δισεκατομμύρια. Αντίθετα, ο υπόλοιπος κρύπτο-κόσμος έχει παραμείνει αρκετά στάσιμος τον τελευταίο χρόνο.

Η αύξηση στην αξία τους δείχνει ότι οι επενδυτές και οι traders κρυπτονομισμάτων μετατρέπουν με επιτυχία

τις επενδύσεις τους σε ρευστά χρήματα, σύμφωνα με τον James Malcolm της UBS. Οι τιμές του bitcoin πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία είχαν μεγάλες απώλειες, όπως και πολλά μικρότερα νομίσματα.

Τα stablecoins, όμως, δεν είχαν τόσες απώλειες. Γιατί οι επενδυτές επέλεξαν αντί να μετατρέπουν κρυπτονομίσματα σε παραστατικά χρήματα, η οποία είναι μία πολύπλοκη και ακριβή διαδικασία, να περιμένουν να τελειώσει η αστάθεια στα stablecoins.

“Υπάρχει αποστροφή απέναντι στο ρίσκο, η οποία οδηγεί στην φυγή εκεί που υπάρχει σχετική ασφάλεια. Παρκάρεις τα χρήματά σου προσωρινά χωρίς να τα βγάλεις από το οικοσύστημα και χωρίς να υποστείς όλη την ταλαιπωρία και το κόστος που συμπεριλαμβάνουν” δήλωσε ο Malcolm, ο διευθυντής του συναλλάγματος και της έρευνας κρυπτονομισμάτων στην UBS.

Το άγχος σχετικά με το πόσο επιθετικά θα στενέψει την νομισματική πολιτική της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων, έχει ταρακουνήσει τα ριψοκίνδυνα αγαθά.

Αυτό ήταν πολύ ευνοϊκό για τα stablecoins. Ενώ το tether το μεγαλύτερο stablecoin στα $80 δισεκατομμύρια, το μερίδιο του USD Coin αυξάνεται γρήγορα και η συνολική κεφαλαιοποίησή του ανέρχεται στα $47 δισεκατομμύρια, σε σχέση με τα $6 δισεκατομμύρια που ήταν πριν από ένα χρόνο.

“Αν το USDC και το USDT συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό και το 2022, το USDC θα γίνει το μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίησή του μέχρι το τέλος του Ιουνίου” είπε η Arcane Research σε ένα δελτίο.

κρυπτονομίσματαstablecoin
Keywords
Τυχαία Θέματα