Μασκ: Φασιστικό το Αυστραλιανό νομοσχέδιο για την πρόληψη της παραπληροφόρησης

Ο Ίλον Μασκ, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Χ, χαρακτήρισε ως «φασιστική» την κυβέρνηση της Αυστραλίας για το νομοσχέδιο που έχει προτείνει περί κυρώσεων σε κοινωνικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες, σε περίπτωση που δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις οι οποίες προκαλούν σημαντικές ζημιές στην κοινωνία.

«Φασίστες» έγραψε ο Μασκ, ενσωματώνοντας στην ανάρτησή του το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της παραπληροφόρησης, όσον αφορά

θέματα ασφάλειας, υγείας και ευημερίας, δημοκρατίας και οικονομίας.

{https://x.com/elonmusk/status/1834215798858207667}

Η απάντηση της κυβέρνησης της Αυστραλίας

Για τον σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών της Αυστραλίας, Στίβεν Τζόουνς, τα σχόλια του Μασκ είναι «τρελά», καθώς όπως είπε, το νομοσχέδιο αφορά την άσκηση της κυριαρχίας της χώρας, ώστε να διατηρεί τους πολίτες ασφαλείς από εγκληματίες και απατεώνες.

«Δεν καταλαβαίνω πώς ο Ίλον Μασκ ή οποιοσδήποτε άλλος, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, πιστεύει ότι είναι σωστό να υπάρχουν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύουν περιεχόμενο παραπληροφόρησης, ψευδείς ειδήσεις, παιδική πορνογραφία ή σκηνές δολοφονίας σε ζωντανή μετάδοση», είπε, μιλώντας στο ABC. «Αυτό είναι ελευθερία της έκφρασης;» αναρωτήθηκε.

#ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ #Μασκ #Αυστραλία #παραπληροφόρηση #Fake_News #προπαγάνδα #νομοσχέδιο #κριτική #φασισμός
Keywords
Αναζητήσεις
mask-fasistiko-to-afstraliano-nomoschedio-gia-tin-prolipsi-tis-parapliroforisis.htm
Τυχαία Θέματα